KONICA MINOLTA ОБЯВЯВА ПРИДОБИВАНЕТО НА VAXTOR GROUP ОТ MOBOTIX AG

| 14 февруари 2022

Кonica Minolta обявява придобиването на Vaxtor Group, компания, специализирана в технологиите за изкуствен интелект (AI) и машинно обучение върху видеозаписи от Mobotix AG.


Konica Minolta, лидер в печатната индустрия и интегратор на решения за интелигентно свързано работно място, е мажоритарен акционер в MOBOTIX AG от 2016 г., след придобиването на 65% дял. Днес, Коника Minolta е предпочита партньор за изграждането на интелигентни видео системи и решения за видеонаблюдение и анализи на международния и местния пазар.
 
„Неотдавнашното придобиване на Vaxtor Group от MOBOTIX носи нови възможности и е в съответствие с нашата стратегия за разширяване в сегмента на решенията за интелигентно видеонаблюдение. По този начин Konica Minolta консолидира позицията си на международния и местния пазар за видеонаблюдение и анализи с огромно портфолио от решения посредством бизнес подразделението Video Solutions Services (VSS). Коника Минолта България е ексклузивен дистрибутор на решенията на MOBOTIX за България“, сподели Антон Крантев, VSS Team leader в Коника Минолта България.
 
Vaxtor предлагат анализи на видеосъдържание чрез изкуствен интелект (AI), специализиран в технологиите за оптично разпознаване на символи (OCR) и са познати с приложенията за автоматично разпознаване на регистрационни номера (ALPR), предлагащи широка гама от решения за различни индустрии. 
 
Технологията за анализи на Vaxtor, използвана във връзка с интелигентните видео системи MOBOTIX, позволява автоматичното събиране на основна информация, нейното ефективно и бързо записване и обработка, както и инициирането на всякакви свързани процеси. Използването на тази технология може да се приложи в различни индустрии като транспорт, ритейл, логистика или производство.
 
Приложенията Vaxtor са разработени специално за платформата MOBOTIX 7 и имат предимството, че могат да се изпълняват директно в камерата, без да е необходима интеграцията на  други периферни устройства.