Лидерът на пазара Konica Minolta представя серията производствени преси AccurioPress C14000e

| 29 май 2023

Konica Minolta, лидерът в производството на системи в сегмента за тонер базиран печат с висок обем (HPP), представя подобрената серия преси AccurioPress C14000e.


След глобалния старт на продажби през октомври 2019 г. Konica Minolta е продала повече от 700 машини AccurioPress C14000/C12000 в Европа, които са спечелили няколко международни награди и са отпечатали приблизително 8,4 милиарда A4 листа за период от три години.

Konica Minolta получи сертификат INGEDE за извличане на мастилото от хартията от и международно признат стандарт BS 5609 за самозалепващи етикети, предназначени за стоки, транспортирани по море. В допълнение, принтерите AccurioPress C14000 и C12000 са сертифицирани от TÜV Rheinland за техния тонер, безопасен за контакт с хранителни продукти. Konica Minolta също спечели „Награда за добър дизайн 2020“ от Японския институт за насърчаване на дизайна (JDP), както и наградата reddot (победител 2021) за серията.

AccurioPress C14000e има скорост на печат 140 A4 страници в минута и е с 40% по-бърз от всяко друго тонер устройство на Konica Minolta. Заедно с AccurioPress C12000e, вторият модел от серията със скорост от 120 А4 стр./мин,. са първите системи на Konica Minolta в сегмента за тонер базиран печат с високи обеми, които отбелязат връщане на темповете на растеж почти до нивата отпреди пандемията.

Подобренията в най-продаваната серия AccurioPress C14000/C12000 са в отговор на отзивите на клиентите, тъй като Konica Minolta продължава да засилва позицията си на пазарите за цветни  високопроизводителни тонер базирани преси.

 Важните нови характеристики на пресите Konica Minolta AccurioPress C14000e/C12000e включват:
  • Подобрения в областта на цветовете, изображенията, производителността, управлението и свързаността с контолера EFI Fiery Version 2.1
  • Най-нов фърмуер с десетки софтуерни допълнения и подобрения
  • IQ-501 AQA на Konica Minolta (автоматично регулиране на качеството), RIP, медиен сензор и подобрения на PrintManager, включително разширяване на спектъра от поддържани грамажи на хартията, поддръжка на банер-хартия и още по-лесна работа с машината
  • Широка гама от автоматизирани опции за довършителни работи за създаване на готови печатни продукти, които спестяват време.

quotation marks

Пресите C14000e/C12000e представляват още една причина за упеха на Konica Minolta в производствения печат. Подобренията на пресите помагат на клиентите да разширят и рационализират своя бизнес. Това се постига чрез усъвършенствана автоматизация и по-висока производителност с осезаеми ефекти и по-малко отпадъци, плюс по-ниска обща стойност на притежание. Работейки в тясно партньорство, ние непрекъснато помагаме на нашите клиенти да преоткрият новите възможности в един постоянно развиващ се свят.

Карл Фридрих Еденхайзен

Продуктов мениджър "Цветни устройства", Професионален печат, Konica Minolta Business Solutions Europe

AccurioPress C14000e/C12000e на Konica Minolta са проектирани с цел да увеличат максимално добавената стойност за клиентите въз основа на възможности за разширяване на бизнеса, ускорена оперативна ефективност и подобрена обща цена на притежание (TCO) с по-бърза възвръщаемост на инвестициите.
 
В допълнение към несравнимата ефективност на серията AccurioPress C14000e при производство на големи обеми, Konica Minolta предостави първите в индустрията автоматични предпечатни настройки и функции за проверка на качеството, както и медиен сензор за оптимални настройки. Тези нововъведения позволяват на печатниците не само да минимизират загубата на време, но и да наемат оператори от различни сфери, без да притежават специални умения.