KONICA MINOLTA РАЗШИРЯВА ХОРИЗОНТИТЕ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ НА DRUPA

| 26 март 2024

Konica Minolta разкри повече подробности за присъствието си на drupa 2024 (28 май - 7 юни 2024 г.), чийто щанд ще е един от най-големите на изложението (зала 8В).


Участието на Konica Minolta на drupa 2024 щe е под надслов „Вижте потенциала в бъдещето на печата“. Konica Minolta ще изгради изложбен щанд от 2400 квадратни метра, за да демонстрира как укрепва и разширява бизнеса на клиентите си в областта на търговския и индустриален печат, като същевременно развива начини за устойчиво производство в съответствие с концепцията за Индустрия 5.0. Това ще бъде постигнато чрез технологични нововъведения, спестяване на труд и намаляване на необходимостта от специални знания и умения, не само по отношение на печатните процеси, но и на довършителните операции. Всичко това неминуемо ще повиши общата производителност.

Според Европейската комисия и нейния доклад "Industry 5.0 Towards a sustainable, humancentric and resilient European industry" Индустрия 5.0 се концентрира върху човека като център на производствения процес. Ако Индустрия 4.0 се основава на взаимоотношенията между машините и ИТ системите, Индустрия 5.0 обединява силните страни на човека и машините. В отговор на новата парадигма  Konica Minolta разработва иновативни системи и решения за дигитален печат за реализиране на по-ефективно и носещи по-високи печалби производство, като позволява на хората и машините да работят в пълна синергия.
    

Уникални роботизирани решения и напълно автоматизирани продуктови линии


Един от акцентите на представянето на Konica Minolta ще бъде представянето на напълно автоматизирани производствени линии, управлявани от изкуствен интелект, най-съвременен прочит на бизнес модела за Web-to-print порталите, използване на роботика и софтуерни решения във всички етапи на производствения цикъл, както и последни постижения в отдалечените услуги.

Konica Minolta ще подкрепи неудържимия преход от аналогови към дигитални технологии, които се асоциират с все повече печатни приложения, които носят печалба, особено що се отнася до етикетния и опаковъчните сектори. Един от основните приоритети на компанията е печатните материали с висока стойност да се произвеждат ефективно с минималнo въздействие върху околната среда. На щанда на Konica Minolta ще бъде демонстриран широк обхват на решения за различни индустрии - от търговски печат до печат на етикети, опаковки, индустриален печат, и др, които са подчинени на стандартите и принципите за устойчивост.

 

Обявяване на бъдещия модел в семейството KM-1: следващото поколение високоскоростна UV мастиленоструйна преса AccurioJet 60000


На пресконференцията на 25.03.2024 г. по повод drupa Konica Minolta обяви допълнителни подробности за своята следваща генерация HS-UV мастиленоструйна преса, AccurioJet 60000, моделът от висок клас, който следва качеството и технологията на серията AccurioJet KM-1/KM-1e и е доразработен за максимизиране на добавената за клиента стойност и подобряване на работата с машината.
 

Кадри от пресконференцията на Konica Minolta по повод drupa

Проектирана за да предостави водеща в индустрията производителност, тази система е създадена с цел да минимизира времето за престой и да осигури лесна работа и непрекъснат мониторинг за постигане на оптимална производителност и ефективност. Вградените сензори на Konica Minolta, както и спектрофотометърът за автоматично наблюдение на условията за печат позволяват прецизно мониториране, което води до изключително високо качество на изображението и стабилност на възпроизвеждане върху различни медии.

Konica Minolta се е наложила като пазарен лидер през годините благодарение на  спазване на глобални стандарти при обслужване на своите клиенти, установявайки доверие и дългосрочност на партньорствата си. Наред с грижата към клиента, компанията осигурява надеждна поддръжка чрез уникална за пазара система за дистанционно наблюдение.

AccurioJet 60000 е високоскоростна UV мастиленоструйна преса със забележителен капацитет от 6000 листа на час (sph) и предлага възможности за двустранен печат, осигурявайки гъвкавост и ефективност. С пускането ѝ на пазара KonicaMinolta ще има два ефективни продуктови модела - AccurioJet KM-1e, който е подходящ за по-ниски обороти, и следващото поколение модел от по-висок клас, който набляга на високата производителност.

 

Приложения, които ще се харесат на собственици на марки и рекламни агенции

 

В други сектори на своя щанд Konica Minolta ще покаже нови конфигурации и нови приложения , които ще имат широкообхватни последици не само за търговските печатници и производители на етикети, но и за собствениците на марки и рекламните агенции в начина, по който правят бизнес. Konica Minolta и нейният партньор MGI (MGI Digital Printing Systems) ще покажат как отделни процеси като фолиране, лакиране, печат, сгъване и сушене могат да бъдат комбинирани в само един пълен интегриран производствен цикъл - AlphaJet на MGI ще бъде на централно място на щанда и ще покаже предимствата на първата в света напълно автоматизирана и изцяло дигитална B1+ индустриална фабрика за печат, частично или цялостно UV лакиране и топъл печат, която използва изкуствен интелект за оптимизиране на процеса. За клиентите това ще означава по-малко изискуемо пространство, спестяване на енергия и разходи за персонал. Ръчните настройки от различни производствени машини ще бъдат комбинирани в една напълно автоматизирана система.

Демонстрациите на т. нар. програмен печат (programmatic print) – извеждане на променливи данни на следващи нива – също ще бъдат важен момент от презентациите на Konica Minolta. Като пример, съдържание, генерирано от изкуствен интелект, може да се добави към приложения за изцяло таргетирано съдържание към лица, които предоставят само основна информация като име, възрастова група и местоживеене.

 

Възприемане на партньорски подход за оползотворяване на възможностите


В ролята си на пазарен лидер Konica Minolta ще продължи да работи с много партньори, за да увеличи максимално възможностите на своите водещи в света на печата технологии. В допълнение към тясното сътрудничество със стратегическия партньор MGI, тези, чиито съвместни решения могат да се видят на щанда, ще се включат: Industrial Inkjet Ltd (IIJ), световен лидер в персонализирането на мастиленоструйни принтери по поръчка, който избира да използва изключително печатащи глави на Konica Minolta в своите продукти; Plockmatic, глобалният доставчик на довършителни решения, който ще покаже нови продукти на щанда на Konica Minolta. Освен това партньори като Konica Minolta Sensing, Acco, Fiery и много други ще си сътрудничат с Konica Minolta и по време на drupa, за да покажат бъдещето на печата.

 

Във фокуса на изложението се включват 20 европейски премиери


Сред продуктите, които ще бъдат показани публично за първи път, ще бъде Konica Minolta AccurioPress C84hc, който използва тонер с висока наситеност, който отпечатва стабилно и със завидна последователност ярки цветове. Това е единствената система в света, която използва новия тонер без ограниченията, наложени от цветовата гама на обикновените тонери.

Освен това ще бъдат представени колаборативни роботи, нови опции за MGI JetVarnish 3DWeb 400 като JetSeal и вграден модул за рязане и усъвършенствана версия на пакета от софтуерни решения AccurioPro Color Manager. От Sensing Business Unit на Konica Minolta ще бъдат показани новитеинструменти за управление на цветовете за различни графични приложения MYIRO. Те ще включват спектрофотометри за разширено управление на цветовете и за високоскоростно автоматично сканиране.

 

Креативност и устойчивост


Поставянето на човека в центъра на една организация, както и устойчивото управление ще бъдат важни теми за разговор за Konica Minolta. Ще бъде даден превес на иновативни начини за изтъкване на предимствата на цифровия печат, показващи че хората трябва да се съсредоточават върху своите творчески задачи, докато помощните технологии могат да поемат много голяма част от еднообразните задачи. Konica Minolta ще покаже защо дигиталните технологии са подходящи за т.нар. печат при поискване, като всички брошури и други маркетингови материали ще бъдат произведени при поискване по време на изложението, само от рециклирана хартия, което е в унисон с концепцията "устойчивост по подразбиране.

Konica Minolta ще разкрие новите бизнес възможности на своите клиенти за развитие и нови пазари в непрекъснато променящите се условия. Производството на етикети, опаковки и обогатяването на печата ще бъдат представени като част от ангажимента на Konica Minolta да предоставя решения, които резонират с променящите се нужди на нейните клиенти.

Konica Minolta няма да носи предварително подготвени печатни материали на drupa. Вместо това всяка от продуктовите брошури на Konica Minolta или всеки друг маркетингов материал ще може да бъде поръчан на голям дисплей (точно като в McDonalds!) и ще бъде отпечатан на автоматизираните линии, работещи на живо само в рамките на няколко секунди след заявката .

 

Значението на автоматизацията в Индустрия 5.0

 

Konica Minolta ще демонстрира своята визия за дигитална трансформация в печатницата на бъдещето, чийто важен аспект е ефективното използване на цифрово оборудване и автоматизацията на печата.

Ще бъде представено и дистанционното обслужване на Konica Minolta, което изнася тази услуга на следващо ниво - оператори на машини, използващи слушалки или смартфони с камери, могат да се свързват през облачно решение с инженерния екип на Konica Minolta, за да бъдат подпомогнати с дистанционна визуална поддръжка в реално време в редките случаи на проблем.

AIReLink е специализиран инструмент за сервизни техници, разработен от Konica Minolta въз основа на дългогодишен опит и обратната връзка на нейните над 4000 инженери. Откакто продуктът беше пуснат на пазара са спестени над 10 000 посещения на клиенти, повече от 300 000 километра пътуване и  емисиите на парникови газове са редуцирани със 140 тона.

Голямото изложбено пространство на Konica Minolta е доказателство за огромното значение, което компанията придава на пазарите за професионален и индустриален печат. В шест взаимосвързани зони, разположени на два етажа, Konica Minolta ще разполага с над 30 работещи машини, почти същия брой места за представяне на софтуерни решения и ще демонстрира как нейните тонер и мастиленоструйни технологии се допълват безпроблемно в печатницата на бъдещето.

 

Дългогодишен опит и безкомпромисен стремеж към съвършенство

 

„Като основен играч в дигиталния производствен печат на толкова много пазари, ние ще демонстрираме напредъка, който е кулминацията на години експертен опит и безмилостно преследване на високи постижения“, каза Олаф Лоренц, генерален мениджър "Международен маркетинг", Konica Minolta Business Solutions Europe. „Ние им помагаме на компаниите от сектора да видят потенциала с възможности за растеж и разширяване на бизнеса, които са в съответствие с текущата динамика.“


quotation marks

Вярваме, че мисията на професионалния печатен бизнес на Konica Minolta е да насърчи преминаването от аналогов печат към използването на дигитален печат, като по този начин създаде свят, в който печатните материали с висока добавена стойност се отпечатват ефективно и въздействието върху околната среда е сведено до минимум. За да реализираме тази мисия, ние разполагаме с широк обхват от решения за търговски печат, производство на етикети и опаковки, индустриален печат. Разполагаме с най-доброто портфолио за решения в индустрията, включвайки не само различни машини за дигитален печат, но също така и с технологии за предпечатни и довършителни операции.

Олаф Лоренц

Генерален мениджър, отдел "Международен маркетинг", Konica Minolta Business Solutions Europe