KONICA MINOLTA РАЗШИРЯВА ХОРИЗОНТИТЕ С ACCURIOLABEL 400

| 15 януари 2023

Първите инсталации на новата тонер преса AccurioLabel 400 на Konica Minolta ще са факт в първите месеци на 2023 г. Пазарни проучвания показват, че 48% от производителите на етикети планират инвестиции в нови дигитални ролни решения в рамките на две години. Насочена към компании със среден до висок обем печат, системата AccurioLabel 400 ще осигури достъпен дигитален печат с изключително качество.


С AccurioLabel 400 лидерът на пазара Konica Minolta има за цел да завладее допълнителен значителен дял от бързо развиващ се сектор, който има приблизително 3000 производители на етикети в секторите със среден и висок обем. Както президентът на FINAT Филип Воет изяснява в последния доклад и анализ на своята асоциация за европейския дигитален етикетен пазар, „Етикетите са незаменим фактор за критичната инфраструктура“.¹

 

„Един от всеки петима (21%) респонденти прогнозират, че ще закупят дигитална преса през 2022 г., докато повече от една трета (37%) от респондентите са посочили, че ще закупят дигитална преса през 2023 г.“, се казва в същия доклад на FINAT RADAR¹. „Производителите на етикети съобщават, че техният дигитален бизнес се е увеличил значително по време и след пандемията в условията на продължаваща необходимост от бързи поръчки.“

 

FINAT RADAR потвърждава, че 2022 г. е „изключително стабилна година за закупуване на капиталово оборудване“. Експертите на Konica Minolta също твърдят, че се откриват нови възможности пред произвдителите на етикети на фона на нарастващите цени на енергията и суровините и все по-сериозния недостиг на квалифицирана работна ръка.

 

Данните от компанията за пазарни изследвания IDC показват, че западноевропейският пазар на системи за дигитално производство на етикети и опаковки се очаква да нарасне с комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 13,1% за петгодишен период до 2025 г.². IDC заявява², „AccurioLabel 400 разширява обхвата на автоматизацията, скоростта, гъвкавостта и цветовите възможности, позволявайки на Konica Minolta да навлезе още повече на пазара за етикети и опаковки. Въвеждането на бялото не може да бъде надценено – производителите на етикети в сегментите със среден и висок обем ще приветстват бизнес възможностите, предоставени от добавянето на цвят.“ Докладът добавя, че новата преса „е доказателство за ангажираността на Konica Minolta към предлагане на силно иновативни решения и стимулирането на растежа на етикетния и опаковъчния пазар.“.

 

Важните разработки на новата преса AccurioLabel 400 включват възможността за разширяване на приложенията с бял тонер, подобрена производителност със скорост на печат до 39,9 метра в минута и допълнително намаляване на текущите разходи благодарение на още по-дългия живот на частите и консумативите, както и подобрено качество на печат. Предлага се в 4- и 5-цветни конфигурации.

 

„Обратната връзка след осъществените обширни вътрешни тестове и първите публични демонстрации на AccurioLabel 400 е изключително положителна“, каза Карстен Бамберг, Мениджър "Бизнес развитие", Konica Minolta Business Solutions Europe„Новата печатна машина носи друго ниво на възможност за трансформация на печата на средни и големи производствени пазари за по-далновидните производители на етикети. Въз основа на дискусии с представители от бранша и нашия собствен пазарен анализ, ние също признаваме, че работните процеси, софтуерните продукти, автоматизацията, както и облачните решения, са ключови двигатели за по-добра ефективност като част от стремежа към „умната фабрика“

 

Той добави: „Развълнувани сме от възможностите, които AccurioLabel 400 ще предостави на нашите клиенти – те са навсякъде за тези, които търсят нови хоризонти за развитие. Тази преса също така ще бъде вълнуваща опция за клиентите на AccurioLabel 230, които вече развиват бизнеса си на опаковъчния и етикетния пазар.“

 

Важните предимства на Konica Minolta AccurioLabel 400 включват:
 

  • Повишена използваемост и автоматизация благодарение на модула за управление на качеството IQ-520, който позволява контрол в реално време на стабилността на цветовете и регистрацията, както и автоматично калибриране, настройки на плътността и създаване на профил.
  • Разделителна способност на печат от 1200 dpi (еквивалентно на 3600 dpi) на 2400 dpi, върху медии с ширина до 330 mm или 250 mm.
  • Лесна употреба благодарение на няколко монитора със сензорен панел в три различни зони на етикетната преса, елиминирайки необходимостта от обширно обучение на потребителите.

За повече информация, моля, посетете страницата за етикетната преса AccurioLabel 400 | KONICA MINOLTA

 

¹ FINAT Radar 17, 2022 Summer Edition/1st semester 2022: “Analysis: The European Narrow Web Market”
² DC Market Note, Konica Minolta Unveils AccurioLabel 400, doc # EUR149276522, June 2022


AccurioLabel 400 - новата етикетна преса на Konica Minolta

Представяме ви новата ни етикетна преса, AccurioLabel 400, с която ускоряваме присъствието си на пазарите за етикети, опаковки и обогатяване на печата. AccurioLabel 400 предлага подобрения в областта на възможността за разширяване на приложенията с бял тонер, подобрена производителност със скорост на печат до 39,9 метра в минута и допълнително намаляване на текущите разходи благодарение на още по-дългия живот на частите и консумативите, както и подобрено качество на печат. Предлага се в 4- и 5-цветни конфигурации.