KONICA MINOLTA ПУСКА НА ПАЗАРА СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ УСТРОЙСТВА OT BIZHUB I-СЕРИЯТА

| 20 март 2024

21 нови системи осигуряват подобрена сигурност и улеснена употреба на съвременно работното място на бъдещето

Konica Minolta Business Solutions Europe днес разкри наследниците на своите отличени с награди мултифункционални устройства bizhub i-Series (MFP) и принтери (SFP). Обширната нова гама от 21 устройства (седем A3 цветни, пет A4 цветни, шест A3 черно-бели и три A4 черно-бели) включва функции, които поставят повишената нужда от сигурност и лекота на използване на модерното работно място на преден план.


Подобрена сигурност
Само 11% от организациите с между 250 и 499 служители и 27% с 500 до 999 служители имат пълно доверие в сигурността на своята печатна инфраструктура, според последния доклад на Quocirca „The Print Security Landscape, 2023“. Новата bizhub i-серия на Konica Minolta отговаря на притесненията относно сигурността на печата с подобренията в новата версия на фърмуера, която осигурява още по-голяма защита срещу злонамерена дейност. Тя осигурява повишена видимост и информация по теми, свързани със сигурността в цялата организация, което въвлича всички служители в нейната защита.
 
С новата функция „Откриване на атаки при удостоверяване“ вече е възможно да се блокират неоторизирани опити да се прониква в устройства отвън чрез Brute Force атаки (с груба сила) - вид кибератака, при която има опити да се получи неоторизиран достъп до устройството чрез систематично пробване на множество различни комбинации от потребителски имена и пароли, докато не открие правилната. Този тип атака е предпочитан от киберпрестъпниците и се съобщава, че нарастването им е със 160% годишно. В случай на направен такъв опит с новата функция, ИТ администраторът е информиран и може да предприеме подходящи действия.
 
Ако организациите изберат защита на BitDefender, се добавят допълнителни слоеве на сигурност за различни целеви групи. Той предотвратява разпространението на зловреден софтуер към други мрежови устройства и гарантира, че устройството няма да се превърне в трамплин за загуба на корпоративна информация. В случай на откриване на заплаха, антивирусът гарантира, че ИТ администраторът ще бъде незабавно уведомен с подробна информация за вида и произхода на заплахата, докато крайните потребители могат да видят текущото състояние на антивируса върху началния екран.
 
Подобрена лекота на използване
Всеки нов модел на bizhub i-серията има подобрен и още по-интуитивен потребителски интерфейс. Приложенията вече могат да бъдат групирани в папки по тема или честота на използване, като се използва Drag&Drop, подобно на смарт устройствата, които ползваме ежедневно. Това улеснява бързия достъп, особено когато има много приложения. В допълнение, полезните функции, които се използват много често и преди това беше нужно да бъдат инсталирани чрез MarketPlace , сега са предварително инсталирани като стандарт, като по този начин се увеличава удобството за потребителя.
 
Новите модели също опростяват процеса на влизане за клиенти, използващи Microsoft Azure (Microsoft Entra ID) или Google Workspace и предлагат възможност за свързване към техните файлове или папки с помощта на единично влизане (SSO).
 
Опцията за добавяне на четири тави или максимум три допълнителни тави за A4 устройствата увеличава капацитета на хартията, като гарантира, че повече различни медии могат да бъдат обработени в едно задание за печат, както и намалява честотата, с която трябва да се допълват. В същото време е подобрена функцията „Автоматично откриване на медия“, която е налична като опция за A3 устройства (с изключение на bizhub C451i, bizhub C551i, bizhub C651i и bizhub C751i, за които е стандарт). Откриването се основава на сензори, както ултразвукови (за пликове), така и оптични сензори (на базата на количеството пропусната и отразена светлина). Това позволява на устройството автоматично да разпознава типа хартия (обикновена, тънка, дебела, плик, рециклирана, с покритие, индексирана и цветна), върху която се печата, което води до гладко подаване на хартията.

quotation marks

Продължаваме да преоткриваме начина, по който мултифункционалните устройства работят за бизнеса, така че новата bizhub i-серия повишава продуктивността. Новите устройства са още по-интуитивни и лесни за използване, лесно се адаптират към специфичните нужди на всяко работно място. Подобрените функции за сигурност означават, че потребителите винаги ще бъдат сигурни и спокойни, че тяхната информация е защитена.

Олаф Лоренц

Генерален мениджър, отдел "Международен маркетинг", Konica Minolta Business Solutions Europe

Нови устройства в bizhub i-серията:
A3 цветни: bizhub C251i, bizhub C301i, bizhub C361i, bizhub C451i, bizhub C551i, bizhub C651i, bizhub C751i
A3 черно-бели: bizhub ​301i​, bizhub 361i, bizhub 451i, bizhub 551i, bizhub 651i, bizhub 751i
A4 цветни: bizhub C3301i, bizhub C3321i, bizhub C3351i, bizhub C4001i, bizhub C4051i​,
A4 черно-бели: bizhub 4051i, bizhub 4701i, bizhub 4751i​