AccurioPress C4080 – нова серия производствени машини

| 10 декември 2020

През месец декември 2020 Konica Minolta обяви пускането на нова серия цветни дигитални производствени преси - AccurioPress C4080.

Новата серия съчетава изключителното качество и производителност на предишни модели с допълнителни функции и опции, за да помогне на клиентите да се адаптират по-бързо към променящите се пазарни изисквания и да завладеят нови пазари.


Като наследник на серията AccurioPress C3080 новите entry-level преси на Konica Minolta предоставят безкрайни производствени възможности за преоткриване на графичната комуникация. Новите възможности на серията AccurioPress C4080 включват широка гама от вградени опции за довършителни работи, автоматизирани корекции на качеството в реално време и работни потоци, които безпроблемно се интегрират в софтуерни приложения.

AccurioPress C4080 с 81 страници в минута, AccurioPress C4070 (71 стр./мин.) и AccurioPrint C4065 (66 стр./мин.) са съответни наследници на C3080, C3070 и C3070L. Серията AccurioPress C4080 осигурява лесен преход към дигитален печат и включва важни нови функции, които позволяват производство на готови печатни изделия за търговски печатници и вътрешни печатни отдели с изисквания за големи обеми.

Серията AccurioPress C4080 предлага работа с голямо разнообразие от видове носители, като поддържа и дебела хартия, включително релефна и хартия с покритие до 360 гр/м2 при едностранен и двустранен печат. Пресата работи с листа с дължина до 1 300 мм при едностранен печат и 864 мм в режим на двустранен печат. Нов опционален медиен сензор изчислява теглото и вида на хартията, докато функцията за печат на пликове и поддръжката на релефни хартии са част от стандартния пакет.

Предлагат се и широк спектър от довършителни и други функции в допълнение към изработването на брошури, телбодиране, топло лепене и подвързване със спирала. TU-510 на Konica Minolta, първият в света вграден финишър за рязане, успешно представен с високопроизводителната тонер базирана система AccurioPress C14000, вече се предлага и със серията AccurioPress C4080. TU-510 е модул за биговане и рязане от четири страни, който позволява цялостна поддръжка при производство на банери, брошури, директна поща и визитни картички чрез специални опции за изрязването им.

Системите се отличават с лесна настройка, надежден път на хартията и производителност до 4399 страници А4 на час заедно с автоматизирана стабилност на изображението. С до 700 възможности за конфигуриране на серията AccurioPress C4080 се подсигуряват опции, необходими точно за вашата ежедневна работа.

Модулът за управление на качеството на Konica Minolta IQ-501 предоставя автоматична настройка на цветовете и регистрацията в реално време и създаването на профили без нужда от специализирани умения. Това намалява грешките и времето за настройки.
Други ефективни възможности включват автоматизирана линеаризация, автоматизирана дуплексна регистрация, автоматизирано профилиране и функция за изхвърляне на негодните отпечатъци. Серията AccurioPress C4080 използва също така усъвършенстваната технология за съвършена обработка на цветовете на Konica Minolta S.E.A.D., което е съкращение от “Screen-Enhancing Active Digital Process” и съчетава набор от технически нововъведения, за да гарантира наистина изключително възпроизвеждане на цветовете при максимална скорост.

Konica Minolta предлага свои контролери - IC-609 за AccurioPress C4080 и AccurioPress C4070 и IC-607 за C4065. Други контролери на външни разработчици са IC-419 вграден Fiery Image Controller или външният IC-317 Fiery Image Controller. Серията AccurioPress 4080 също се възползва от AccurioPro Suite, мощният пакет от дигитални решения на Konica Minolta за професионален печат, един от най-универсалните и мощни инструменти в индустрията за оптимизиране на печатните операции и работните процеси.

innes-(1).jpg
Серията AccurioPress C4080 е важен стълб в разширяващото се портфолио от производствени системи. Възможностите са безкрайни. Всичко - двустранен печат на банери, професионални възможности за довършителни работи и най-високо качество и производителност, както и автоматизирани корекции на качеството в реално време, напълно интегрирани работни процеси и много други."
Инес Веннеман, Мениджър „Производствен печат“, Konica Minolta Business Solutions Europe

„Ние помагаме на нашите клиенти в генерирането на бизнес идеи, като следваме партньорския подход и продължаваме да заемаме все по-сериозен дял в производствения печат. Пазарът непрекъснато се развива и ние помагаме на нашите клиенти с иновативни подходи и технологии, какъвто е случаят и с нашата серия AccurioPress C4080. Време е да преоткрием възможностите." - каза Инес Венеман.