Коника Минолта България укрепва партньорството си с Ozone.bg

| 23 април 2024

2 професионални системи на Konica Minolta - цветната AccurioPress C12000 и черно-бялата преса AccurioPress 6272P ще увеличат производствения капацитет на издателството към Ozone.bg


Коника Минолта България успешно инсталира две дигитални системи в Ozone.bg, един от най-големите онлайн магазини в България. Новите модели, интегрирани в компанията, са AccurioPress C12000 и черно-бялата AccurioPress 6272P.
 

Новоинсталираните печатни системи в Ozone.bg


Тези печатни устройства се отличават с висока производителност, качество и гъвкавост, което позволява на издателството към Ozone.bg да разшири своята ефективност и да подобри качеството на своите печатни услуги. 
 

Поради своите усъвършенствани характеристики, AccurioPress C12000 и AccurioPress 6272P се очаква да играят ключова роля в операциите на подразделението за издателска дейност на Ozone.bg, специализирано в издаването на художествена литepaтypa в жанровете нayчнaтa фaнтacтиĸa, фeнтъзи и уоung аdult. 
 

Партньорството между Konica Minolta и Ozone.bg продължава да се развива и да носи ползи за двете страни, като осигурява надеждни и висококачествени решения за дигитален печат, които са съобразени с последните индустриални стандарти и технологични нововъведения. С инсталацията на AccurioPress C12000 и черно-бялата AccurioPress 6272P, Коника Минолта България и Ozone.bg затвърждават своя ангажимент към иновациите, и продължават да развиват своето сътрудничество в надеждата да постигнат още по-големи успехи и да осигурят добавена стойност за крайните клиенти.

Христо Коцев, директор на издателството с новата AccurioPress C12000


ЗА ТЕХНОЛОГИИТЕ

AccurioPress C12000 – представител на AccurioPress C14000 – първата серия в сегмента за тонер базиран печат с голям обем на Konica Minolta. Включва множество иновации, насочени към автоматизация и издръжливост. Моделът C12000 е със скорост на печат 120 А4 страници в минута или 69 A3 страници в минута. Производителността ѝ на час е 3882 А3 страници за час, което означава, че с пиково натоварване машината може да покрие и най-кратките производствени срокове. Поради натоварения производствен цикъл в издателството това е един от решаващите фактори за избор на технология.

Машината е оборудвана серийно с модула за контрол на качеството IQ-501, който осигурява напасване на лице/гръб, линеаризация и профилиране на машината в рамките на няколко минути. Модулът дава обратна връзка на контролера на машината за всякакви отклонения в наситеност, отместване или дефекти в отпечатъка, като контролерът прави корекции в реално време, без да има нужда от каквато и да е намеса на оператора. Размерът на входния модул с вакуумна технология с увеличения си размер до 330×900 мм, както и теглото на поддържани медии до 450 гр/м2 са важни параметри. Освен това при максимален размер и тегло дори при автоматичен двустранен печат скоростта се запазва, което при разширяващото се портфолио от продукти на печатницата е важно предимство. Резолюцията на печат на 2400 x 3600 dpi за прецизна детайлност и градация в изображенията позволява изданията да се отличават с изключително качество. Машината поддържа печат на релефни, синтетични медии, което позволява разширяване на продуктовата гама, без да се търсят външни подизпълнители. Системата е оборудвана с модул, който разпознава каква медия е заредена за печат, с което се избягва риска от човешка грешка. Не на последно място производствената система е съвместима и с нови модули за автоматизация при довършителните процеси, което позволява надграждане на предлаганите решения.


AccurioPress 6272P

Технологията, базирана на две печатни тела, е в основата на концепцията на дизайна на тази машина. Именно тази технология позволява да бъдат отпечатани над 15 000 изображения в час в един интегриран производствен процес. AccurioPress 6272P предлага свързването на две машини чрез релеен модул TD-502 с цел удвояване на предимствата и подпомагане конкурентоспособността на клиентите при актуалните обстоятелства на пазара за монохромен печат с голям обем.

Комбинацията от две печатни тела в една цялостна система осигурява двойно по-висока скорост, а следователно и удвоена производителност, както и гарантира печатен процес без забавяния или спирания. Автоматичното подравняване лице-гръб и функцията за регулиране на изкривяването гарантират прецизна дуплексна регистрация. Допълнителният модул за управление на качеството IQ-501 поддържа постоянно и стабилно качеството без допълнителни затруднения. Включена е и система за охлаждане, което гарантира възможността готовата продукция да се обработва веднага офлайн след отпечатване. Освен това новоразработен „pass-through“ режим подсигурява производството в редките случаи на грешка.