Коника Минолта България с отличие за ТОП работодател за 2024 г.

| 18 януари 2024

За втора поредна година Коника Минолта България е сертифицирана като Топ Работодател от престижния Top Employers Institute.


Сертифицирането като най-добър работодател демонстрира отдадеността на компаниите към отлична работна среда и показва фокуса им върху отлични политики и практики за човешките ресурси.
 

Коника Минолта България получава сертификацията след детайлен мониторинг на процесите в компанията през 2023 година, като анализът обхваща 20 области от управлението на човешките ресурси. Оценката се изготвя от международно жури от независими експерти, след обстоен анализ на база въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти в тази област.

 

Коника Минолта България не спира да подобрява цялостния си резултат като бележи растеж от 82,09% на 87,71%. В сравнение с показателите през 2023 г., компанията отбелязва най-значителен растеж в категориите “Кариера” с ръст от 23,47%, “Учене” с 19,83%, както и “Онбординг практики” с 12,16% и “Работна среда” с 12,06%.
 

Коника Минолта България се справя отлично, като бива оценена с резултат от 100% в пет различни категории, между които: “Бизнес стратегия”, “Лидерство” (с ръст от 9% спрямо миналата година), “Организация и промяна”, “Дигитален HR” (с ръст от 9,6%) и “Представяне” (с ръст от 4,59%).

 

Изпълнителният директор на Top Employers Institute Дейвид Плинк коментира: „Необикновенните времена изваждат най-доброто от хората и организациите. И ние станахме свидетели на това в нашата програма за сертифициране на Топ работодатели тази година: изключително представяне от сертифицираните Топ Работодатели 2024. Тези работодатели винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на своите хора. По този начин, те колективно обогатяват работната среда. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишната група от водещи работодатели, ориентирани към хората: Най-добрите работодатели 2024.“

 

Елена Дречева, Управляващ директор в Коника Минолта България, отбеляза: “Top Employer 2024  - сертификация за поредна година и то с по-добри резултати от предишната! Радостна съм! Сертификацията е доказателство за имплементирани много добри практики в работната ни среда и процеси. Top Employer 2024 e знак за последователност в стремежа ни да осигурим добра екосистема за развитие и да подкрепим всеки наш колега в професионалното му израстване. Още една крачка за нас към Работното място с фокус върху ЧОВЕКА.”
 

Дарина Тодорова, HR Business Partner в Коника Минолта България, сподели: „Сертификацията ни за Top Employer не е просто признание за усилията, които полагаме в Коника Минолта България за създаване на работно място, което е предпочитано и търсено като среда, в която хората процъфтяват. Тя е потвърждение, че работим в крак с времето и успяваме да дадем нещо повече от работа на хората си. Като започнем с програмите ни за развитие, преминем през State of the Art подходът ни за въвеждане на нови колеги в тяхната роля, и стигнем до грижата за човека чрез силната връзка на мениджърите и инициативи за ангажираност и благосъстояние на екипа. Този сертификат доказва отдадеността на компанията към хората, които работят в нея. Не е случайно, че именно “Кариера”, “Онбординг” и „Развитие“ са категориите, в които сме направили най-големи стъпки през последната година.“
 

Коника Минолта България е сред осемнадесетте компании, отличени като топ работодатели в България за 2024г. До момента програмата е сертифицирала 2 300 топ работодатели в 121 държави на пет континента.
 

Сертификацията на Коника Минолта България е на локално ниво. Компанията е една от трите със сертификация в Konica Minolta Europe, заедно с Konica Minolta United Kingdom и Konica Minolta Italy.


 

За Коника Минолта България:

Коника Минолта България е дружество със собствена търговска, маркетингова и техническа структура, част от глобалния бранд за иновативни бизнес и ИТ решения с близо 22 000 патента за технологични подобрения и иновации Konica Minolta. Тази година Konica Minolta отбелязва своя 150-годишен юбилей. С представителства в над 150 държави и с над 2 млн. клиенти, брандът Konica Minolta се свързва с надеждност и високо качество на предоставяните решения и услуги. Компанията е безспорен лидер в осигуряването на цялостни решения за управление на корпоративни документни и печатни работни процеси, както и на иновативни технологии за полиграфическия бранш. В последните години Konica Minolta бързо успя да спечели позицията на надежден партньор за платформи за дигитално работно място и смарт видеонаблюдение, свързвайки хора, технологии и информация.

 

За Top Employers Institute:

Top Employers Institute е световно признат авторитет в отличаването на високите постижения и практиките, ориентирани към човешкия капитал. Организацията спомага за ускоряването на процесите и обогатяването на трудовите практики. Чрез програмата за сертифициране на Top Employers Institute, участващите компании могат да бъдат валидирани, сертифицирани и признати за предпочитан работодател. Сертифицираните като най-добри работодатели оказват положително влияние върху живота на над 9,5 милиона служители по света.