Голяма иновация от MOBOTIX: 18 нови продукта за интелигентно видеонаблюдение, пуснати наведнъж

| 30 ноември 2021

Коника Минолта България предлага цялото портфолио на MOBOTIX в България

Със своя Innovation Splash през ноември, MOBOTIX AG пуска на пазара 18 нови хардуерни и софтуерни решения наведнъж. Основният акцент е първата хемисферична камера, която комбинира инфрачервена и LED бяла светлина в една система. В допълнение получаваме удобна куполна камера, хемисферични модули и термични CIF модули, специално проектирани за защита на периметъра за камерите MOBOTIX 7 с до 105° широк зрителен ъгъл (FoV). Оптичната система за удължаване вече дава възможност на различните сензори на една камера (S74) да се поставят на разстояние до 60 метра един от друг. Новите интелигентни приложения и софтуерни разработки разширяват възможностите за приложение на видеосистемите MOBOTIX 7 HighEnd. И не на последно място, към портфолиото са добавени три нови камери от ниско-бюджетната серия MOBOTIX MOVE, които за първи път разполагат с водоотблъскващо нано покритие за чисто изображение дори при дъжд.


Разнообразието от иновации са лесно достъпни в сайта на MOBOTIX 
Независимо дали е хардуер или софтуер, всички иновации са представени на партньори и клиенти на уебсайта на производителя. Оттам посетителите имат възможност да се задълбочат в разнообразната задълбочена информация в детайли. „В крайна сметка всички тези отделни компоненти на тази продуктова серия се комбинират със съществуващото портфолио, за да създадем персонализирани решения за нашите клиенти. Чрез индивидуалната и ефективна комбинация от този огромен потенциал, ние можем да отговорим на почти всяка нужда на нашите клиенти“, обяснява Хартмут Справе, Технически директор на MOBOTIX."
 
MOBOTIX - Отново пионер в хемисферичните технологии
MOBOTIX въведе хемисферична технология на пазара за видеосигурност през 2008 г. Сега германските експерти по видеосигурност отново играят пионерска роля на пазара, като за първи път комбинират инфрачервена и LED бяла светлина в 360 градусова камера. Това дава възможност да се създават цветни записи дори през нощта, позволявайки например надеждното откриване на цвета на дрехите или превозните средства. Втората, нова IoT видео система, класическа куполна камера, също впечатлява със своите иновации. Например, ръчната настройка е разширена с трето ниво за повече удобство и точност. Разбира се, и двете системи за видеосигурност са интегрирани в платформата MOBOTIX7, което позволява използването на различните ни приложения за анализ.
 
Изключително гъвкави инструменти: нови приложения и актуализации
Платформата MOBOTIX7 продължава да се развива. Настоящият Innovation Splash включва четири нови приложения, някои от нови софтуерни партньори. Това създава все по-иновативни решения за индивидуални изисквания. Новите интелигентни приложения и актуализациите на съществуващите приложения правят видео анализа все по-гъвкав, прецизен и мощен. Всички налични приложения за сертифицирани камери могат да се използват безплатно в продължение на 30 дни за тестване в MOBOTIX. Ако клиентът не може да обслужва приложение със съществуващото портфолио от приложения, MOBOTIX ще работи с него, за да разработи перфектното приложение за техните специфични изисквания.
 
MOBOTIX MOVE разбива дъждовните капки
Няколко нови модела, някои с интегриран видеоанализ, също бяха пуснати в серията камери MOBOTIX MOVE, решение на атрактивна цена за по-малки системи и селективни допълнения към по-сложни проекти. Един акцент се откроява: Новото, революционно покритие MOBOTIX EverClear използва специална нанотехнология, която трансформира водните капки в ултра тънък воден филм веднага след удара. Това гарантира най-доброто качество на изображението, дори и при дъжд.
 
Гъвкавост и киберсигурност като основни ценности на MOBOTIX
„Виждаме все повече и повече потвърждение на нашата цялостна стратегия. Компаниите или властите винаги са изправени пред нови предизвикателства за защита на хора, машини или зони и в хода на оптимизацията на процесите. Съществуващата видео система MOBOTIX7 може гъвкаво да покрие тези задачи с инсталацията на подходящи приложения, без непременно да се налага да инсталирате нови камери“, казва Томас Лаустен, CEO на MOBOTIX. Това е гъвкаво, изключително интелигентно, ориентирано към бъдещето и едновременно устойчиво решение. И не на последно място, той е силно киберсигурен." Това се доказва, наред с други неща, и от сертифицирането на водещия институт за тестове за  в Германия от юни тази година, което за пореден път потвърди възможно най-добрата киберсигурност на продуктите и решенията на MOBOTIX.
 
Не просто камери - видеотехнологиите могат много повече
Сигурността остава основна компетентност на видео технологиите. Подкрепени от дълбоко обучение и изкуствен интелект, камерите MOBOTIX обаче вече могат да направят много повече. Те подпомагат и подобряват производствените процеси в индустрията. Камерите облекчават персонала в здравеопазването. Те повишават ефективността на услугите в публичните институции и подобряват сигурността в училищата. Ритейл сектора може да подобри изживяването при пазаруване за своите клиенти, увеличавайки своята печалба. И не на последно място, видеорешения в транспорта  за едни „интелигентни градове“ – предлага най-добрите възможности за безопасно, спокойно и устойчиво пътуване. „Видео технологията има потенциала да направи живота ни по-безопасен и преди всичко по-лесен в дългосрочен план“, заключава Томас Лаустен.
 
 

MOBOTIX Innovation splash

MOBOTIX създава иновативни решения отвъд възможностите на човешкото око. Измислянето на нови идеи и вълнуващи иновации, които да улеснят живота ви като клиент и партньор на MOBOTIX, е това, което ни движи всеки ден. MOBOTIX Innovation Splash съчетава тези разработки за вас: IR и бяла светлина в полусферична камера, още по-гъвкава куполна камера, нови термични сензори с по-голям ъгъл на изображението, вълнуващи, интелигентни приложения и много нови функции за още по-лесна работа. Вдъхновете се от нов сезон, пълен с нови възможности през есента на 2021 г.!