ГЛОБАЛЕН СТАРТ НА СИСТЕМАТА ЗА ДИГИТАЛЕН ПЕЧАТ ALPHAJET 4.0 И ПЪРВАТА Ѝ ПРОДАЖБА ВЪВ ФРАНЦИЯ

| 13 ноември 2022

AlphaJET е първата в света изцяло дигитална B1+ индустриална фабрика за печат, частично или цялостно UV лакиране и топъл печат от семейството на MGI Digital Technology. Всичко това с едно преминаване на медията, без време за подготовка, плаки, филми и клишета, в комбинация от CMYK мастила на водна основа, с вградено дигитално обогатяване на печата и екологични технологии за полагане на частично UV покритие и фолио. В специалния компетентностен център на Konica Minolta в Париж е поместен и първият AlphaJET Demo център за клиенти.


Партньорите Konica Minolta и MGI Digital Technology обявиха, че втори специализиран AlphaJET демонстрационен център ще отвори врати в сградата на Konica Minolta в Ню Йорк в началото на следващата година, за да ускори допълнително пътя на дигиталната трансформация на компаниите и ангажираността на клиентите.

 

Вече е обявен и първият клиент на AlphaJET. ISRA cards, промишлена кооперация, която оперира в сектора на опаковките и отпечатва карти с или без чипове, насочена към пазара на дребно, транспорта и удостоверяването и контрола на достъпа, избра решението на бъдещето - MGI AlphaJET за оптимизиране на целия производствен процес и възползване от предимствата на индустрия 4.0.

 

Чрез закупуването на MGI AlphaJET, ISRA cards потвърждава петгодишния план за иновации, който е част от инициативата „France Relance“, огромен инвестиционен план от 100 милиарда евро за подкрепа на бизнеса, преосмисляне на производствените модели, трансформиране на инфраструктура и инвестиране в обучение. ISRA cards винаги се е фокусирала върху иновациите: компанията наскоро разработи първата хартия ISBIO с „нулева пластмаса“, която сега стана популярна сред големите марки и луксозните клиенти благодарение на екологичния си външен вид и напълно рециклируемия си материал.

 

В този контекст покупката на MGI AlphaJET изглежда като логично продължение на иновационната стратегия на ISRA, според нейния главен изпълнителен директор Жан-Пиер Шовен: „Днес са необходими 5 основни стъпки, за да произвеждаме нашите продукти. MGI AlphaJET ще ни позволи да опростим производствения процес и да се освободим от определени ограничения при печат, без прекъсвания, без отпадъци и по ефективен във времето начин, с несравнима производителност, която е невъзможно да се постигне с помощта на конвенционално оборудване.“

 

Single-pass концепцията за Фабрика 4.0 с пълна автоматизация на производствените процеси за персонализирано и гъвкаво масово производство и уникални възможности за добавена стойност е в основата на цифровата четирицветна мастиленоструйна преса, произвеждаща до 1800 B1 листа на час, с най-високата резолюция за мастиленоструен печат от 1600 dpi.

 

MGI & Konica Minolta въвеждат четвъртата индустриална революция в различни пазарни сегменти на графични изкуства, включително опаковки, сгъваеми картонени кутии, web-to-print/to-packaging, търговски печат, книги и списания.

 

Съвместимостта на субстратите варира от минимум 135 г/м2 до 2 мм дебелина. Те включват промазани и непромазани хартии, сгъваеми картони, e-flute картон и синтетика от B2 до B1+ размер.

 

Екологичното производство с едно преминаване на медията включва CMYK пигментни мастила на водна основа, еко-частично UV покритие и полагане на 2D и 3D фолио (плоско и релефно), OPV ефекти на ламиниране.

 

Цифровата мастиленоструйна преса AlphaJET 4.0 е получили сертификат INGEDE за извличане на мастилото от хартията: CMYK мастила на водна основа, еко-UV покритие и екологично фолио, върху определени субстрати, както и е сертифицирана по FOGRA.

 

Уникалните предимства на AlphaJET са:

  • Революционно патентовано транспортиране на плоска хартия с електромагнитно транспортиране на субстрат със системи Smart Trays за перфектна регистрация и движения, което води до печат с висока разделителна способност и операции без засядане
  • Регистрация на CMYK и частично UV покритие с помощта на интелигентни скенери и калибриране на цветовете с пълна автоматизация
  • IOT system и MGI connect облачно базирани платформи
  • Конкурентни общи разходи за притежание – без инструменти, без отпадъци, без подготовка

 

Софтуерните подобрения включват интерактивно валидиране на дигитална проверка с дигитален търговски асистент с добавена стойност, автоматизиран работен процес за предпечат и най-съвременни облачни решения, използващи MGI Connect.


quotation marks

“MGI AlphaJET предлага неограничени възможности. Еднопреходната фабрика 4.0 от печата до финалната обработка с използване на мастила на водна основа и UV е пробивна иновация за печатарската и опаковъчната индустрии. Един оператор за оборудването, една преса и една единствена фабрика. AlphaJET беше значително пътуване от концепцията до финализирането, но знам, че говоря от името на целия екип, като казвам, че сме изключително горди от нашите постижения, докато се насочваме към цялостно търговско производство. Нашата концепция „всичко в едно“ осигурява огромна гъвкавост за производство с добавена стойност от проби до милионни серии – всичко това на конкурентна цена.”

Едмон Абергел

Главен изпълнителен директор на MGI Group

Олаф Лоренц, старши генерален мениджър, отдел за дигитална трансформация в Konica Minolta Business Solutions Europe, казва: „Глобалният старт на MGI AlphaJET е значителна стъпка напред, тъй като ние продължаваме да ускоряваме нашето пътуване към дигитална трансформация – както вътрешно, така и външно. Днес се разрастваме далеч отвъд нашите основни пазари и успешно се разширяваме на пазари като ИТ услуги, здравеопазване и дигитален печат, както и довършителни работи и обогатяване на печата. Както MGI, така и ние продължаваме да работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти и скоро очаквайте още новини от нас.“