Елена Дречева, управляващ директор на Коника Минолта България, поема управлението и на компанията в Гърция – Konica Minolta Greece

| 12 юни 2024

Елена Дречева, управляващ директор на Коника Минолта България, поема управлението и на компанията в Гърция – Konica Minolta Greece


Елена Дречева, която има богат професионален опит в областта на управлението и стратегическото развитие, поема ръководството и на Коника Минолта Гърция от началото на месец юни 2024г.  Това е и важна стъпка от стратегията на компанията за развитие и укрепване на пазарната ѝ позиция в региона, както и в нейната трансформация за постигане на по-голяма ефективност и още по-значими резултати.
 
Тази промяна е признание за професионализма, дългогодишния опит и успешното лидерство на г-жа Дречева, под чието управление Коника Минолта България се развива и  постига забележителни успехи вече 20 години. Професионалната ѝ кариера в сферата на ИТ сектора продължава повече от 25 години. Следва Стопанско управление и Международни отношения в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Има множество сертификати за продажби, маркетинг, дизайн мислене и управление на проекти. През 2017 г. завършва лидерска програма в университета в Станфорд. Безспорно доказателство за цялостния подход към развитието на екипа в Коника Минолта България е отличието за най-добър работодател за 2023г. и 2024г. в класацията на Top Employers Institutе.В Коника Минолта България бе промотиран и Драгомир Милушев за ролята Заместник управляващ директор. До момента той изпълняваше ролята на Мениджър Директни продажби. Драгомир е в компанията от 12 години и е доказал качествата си като ръководител.
 


За Коника Минолта България:

Коника Минолта България е дружество със собствена търговска, маркетингова и техническа структура, част от глобалния бранд за иновативни бизнес и ИТ решения с близо 22 000 патента за технологични подобрения и иновации Konica Minolta. С представителства в над 150 държави и с над 2 млн. клиенти, брандът Konica Minolta се свързва с надеждност и високо качество на предоставяните решения и услуги. Компанията е безспорен лидер в осигуряването на цялостни решения за управление на корпоративни документни и печатни работни процеси, както и на иновативни технологии за полиграфическия бранш. В последните години Konica Minolta бързо успя да спечели позицията на надежден партньор за платформи за дигитално работно място и смарт видеонаблюдение, свързвайки хора, технологии и информация.