Преоткрийте 3D ефектите с AccurioShine 3600 на Konica Minolta

| 5 април 2023

Konica Minolta официално стартира продажбите в Европа на най-новата си UV мастиленоструйна цифрова машина за обогатяване на печата, AccurioShine 3600, комбинация от иновативната лакова технология на MGI и надеждността на решенията на Konica Minolta, за да отговори на високите изисквания на съвременния печат.


AccurioShine 3600 е компактно решение, което дава възможност за зонално UV лакиране и дигитално горещо фолиране, от производството на няколко мостри до изпълнение на цели тиражи, без необходимост от клишета, форми или плаки. Цифровото частично UV лакиране и цифровият топъл печат добавят допълнително измерение към всеки проект, като помагат на печатните продукти да се отличават сред конкурентните изделия.
 
Базирано на успеха на MGI JETvarnish 3D One, това оборудване е добавено към разширяващото се портфолио на Konica Minolta, но под собствен бранд. Konica Minolta си сътрудничи с MGI, за да подобри вече доказаната технология, което доведе до допълнителни подобрения в областта на стабилността, надеждността и обслужването.
 
Новото решение на Konica Minolta e напълно дигитално, с водеща в индустрията  технология за регистрация с изкуствен интелект и екологична система за LED втвърдяване, при това с впечатляващо компактни размери. Моделът AccurioShine 3600 предлага иновативна технология за добавяне на 2D и 3D ефекти с полагането на лак, а също и на тактилни елементи при дигитално горещо фолиране на разумна цена, без сложните стъпки на конвенционалните системи, което позволява на печатниците да предлагат завидна гама от високо въздействащи довършителни ефекти, като същевременно повишава маржовете на печалба.
 
С максимален поддържан размер на хартията B3+ (364 мм x 750 мм) машината е идеална за обогатяване на често използвани отпечатани продукти като визитни картички, поздравителни картички, корици на фотокниги и дори опаковки при поискване, създавайки въздействащо и уникално изживяване за нашите клиенти.
 
AccurioShine 3600 поддържа също така печат на променливи данни (VDP), като добавя стойност при производството на билети, персонализирани опаковки и етикети, покани, маркетингови материали и др. С помощта на баркод скенера промените в заданието могат да се правят толкова лесно, колкото и смяната на баркода. AccurioShine 3600 има баркод скенер, който чете баркодове от предварително отпечатания лист и незабавно избира съответния TIFF файл, който вече е съхранен на работната станция. Комбинирането на баркод VDP с автоматичния конвертор на PDF файлове осигурява наистина безпроблемен работен процес, който прави от PDF файл до готов продукт за минути.


"Пускането на пазара на AccurioShine 3600 е доказателство за нашата ангажираност към печатната индустрия и пазара на премиум печатни продукти", каза Тони Шарлет, Генерален мениджър, MGI Global Business. "С преминаването към дигитален печат се поставя все по-голям акцент върху дигитализирането на процесите на предпечатна и следпечатна подготовка, наред с краткосрочния печат при поискване. Чрез комбинирането на AccurioShine 3600 с други дигитални цветни устройства на Konica Minolta нашите клиенти не само развиват бизнеса си по нов начин, но и добавят стойност за клиентите си, като осигуряват рентабилно, въздействащо, първокласно и напълно завършено обогатяване на печата при къси и средни тиражи."
 
Г-н Шарлет добави: "В печатарската индустрия не е достатъчно да се предлагат само качество и скорост на ниски цени, а също така и добавената стойност, която прави отпечатъците наистина открояващи се. Колкото повече можете да се разграничите от конкурентите, толкова по-добър бизнес растеж може да се постигне. Сега, благодарение на Konica Minolta AccurioShine 3600, печатниците могат да отговорят на високите пазарни изисквания."