Интелигентно видеонаблюдение в ритейл

Решения за сигурност, оптимизация и анализ

Кажете „не“ на слепите петна във вашата сигурност и заложете на стратегия за увеличаване на продажбите интелигентните решения от Konica Minolta и MOBOTIX


Цялостна система за видеоуправление на вашия ритейл обект

Според скорошни изследвания само в ритейл сектора в Германия загубите от кражба, измама, манипулиране на клиенти, служители или доставчици, е почти четири милиарда евро. Ритейл търговците инвестират повече от милиард евро всяка година, за да предотвратят подобни инциденти и да гарантират сигурността, използването на интелигентни системи за видеонаблюдение става все по -важно, но възможностите им не спират до тук.  Съвременните IP видео решения могат да направят много повече от това просто да предоставят доказателства за престъпление или да предотвратят кражба. В допълнение към класическата защита, интелигентното IP видео решение от MOBOTIX отваря напълно нови перспективи пред рийтел индустрията. Видео решенията от Konica Minolta могат да имат положително въздействие върху вашия маркетинг, да увеличат продажбите и да направят магазина ви по-привлекателен и по-безопасен като цяло. 

Замисляли ли сте се кой проход в залата най-често използват вашите клиенти? Къде прекарват най-много време? 
Решенията за ритейл на MOBOTIX ви дават възможност да анализирате поведението на клиентите и да взимате решения въз основа на факти. Термичните диаграми помагат да се анализират текущите тенденции в покупките. Редовният мониторинг на такива данни също позволява на персонала да взема решения. Правилното разпределение на персонала на мястото на продажба ще помогне за увеличаване на печалбата чрез задоволяване на клиентите, увеличаване на продажбите и спестяване на пари.

Системите за видеонаблюдение Konica Minolta също ще ви помогнат да подобрите маркетинга си. Камерите ще ви предоставят много нова информация за навиците за пазаруване на вашите съществуващи и потенциални клиенти. Вашият маркетингов екип лесно ще оптимизира своите маркетингови кампании въз основа на анализ на данните, генерирани от системата. Те ще могат да настроят комуникациите в рамките на точката за продажба, като анализират факторите, които влияят на трафика във вашия магазин, като време от деня, времето или ден от седмицата. 

Освен това вие и вашите клиенти ще се насладите на лесния дизайн на системите за видеонаблюдение и ще можете да коригирате стратегията за продажби според предпочитанията на публиката и да изпреварите конкуренцията, и най -важното - всичко това с най-висока степен на сигуростта и киберсигурността на вашият обект!

Retail – Actively Promoting Your Sales With MOBOTIX Video Technology

Какво е бъдещето на ритейла?

В тази кратка, но много полезна книжка ще откриете как ние виждаме:

  • Бъдещето пред ритейла - някои ключови тенденции
  • Предизвикателствата и възможностите пред индустрията
  • Възможните решения и добри практики

Изтеглете сега
quotation marks

Със съвременните ни видеорешения и интелигентна архитектура само двама оператора могат да контролират съоръжение с над 300 камери за видеонаблюдение, а една MOBOTIX камера може да замени до 6 конвенционални.

Антон Крантев

Aнтон Крантев e ръководител екип „Интелигентни видео решения“ в Коника Минолта България. Има натрупани добри практики в последните 13+ години в сферата на телекомуникациите, специализирал се е в комплексни IoT решения за умни и сигурни градове, системна интеграция, системи за сигурност и превенция.

"Решенията за смарт видеонаблюдение, базирани на продуктите на немската компания Mobotix, се отличават с изключително високото ниво на киберсигурност, което е гарантирано от специалната Mobotix Cactus Concept. Проектите, които имплементираме, включват прецизни анализи, а терморадиометричните ни камери осигуряват безупречна детекция при изключително агресивни условия“,  добавя Антон. 

"Добавена стойност на смарт видеонаблюдението е възможността да се извлича ценна информация относно потребителското поведение в ритейл например, на базата на което бизнес лидерите могат да взимат стратегически решения за предоставяне на още по-добро преживяване на клиентите си. Част от тези данни биха могли да бъдат преброяване на посетители в търговски обект, heat map на движението в обекта, разпознаване на демографски данни като пол, възраст, емоция и др. 

Интелигентното видеонаблюдение с термални камери, освен в производството за наблюдение на критично оборудване, намира широко приложение  в постпандемичната обстановка, където освен за измерване на температура на посетители предоставя възможността за детекция на предпазни маски. В допълнение – надежден контрол на броя на посетителите, откриване на места със силна концентрация на хора, защита на зони с ограничен достъп. 

Използването на различни аналитичности от видеонаблюдението насочват вниманието към конкретни критични действия, предоставят ценни, навременни данни и това е силен инструмент за всеки лидер", завършва Антон.

Повече от стандартно видеонаблюдение

С помощта на Konica Minolta можете да подобрите Вашия маркетинг, да увеличите продажбите си и да превърнете обекта си в едно по-сигурно място. 

   

   

Mobility feature icon

360° изглед

Икона за функцията за използваемост

Анализ на поведението на клиентите

Икона за функцията за работа с носители

По-добро планиране на персонала

Technology feature icon

Висококачествено видео

Икона за функцията за персонализиране

Оптимизация на маркетинга

Productivity feature icon

Броене на посетителите

УСПЕШНИТЕ ИСТОРИИ НА КЛИЕНТИТЕ НИ:

Изпратете запитване