Интелигентно видеонаблюдение в ритейл обекти

Решения за сигурност, оптимизация и анализ

Кажете „не“ на слепите петна във вашата сигурност


Цялостна система за видеоуправление на вашия ритейл обект

Според скорошни данни от  Българската ритейл асоциация (БРА), търговците отчитат епидемия от кражби през изминалата година, със скок до 70% спрямо средното за бранша от 20-30%. Говорейки в числа, липсите достигат до 220 000 лева само в един обект, върху които се плащат 20% данък.

Като задължителни компоненти при осигуряване на защита на всички ритейлъри се обръщат към услугите на физическа охрана и конвенционално видеонблюдение. Въпреки това, остават слепи петна и ловкостта на крадците остава безнаказана, дори законово.

Адресирайки проблемите на сектора, с
ъвременните видео решения от немския производител MOBOTIX могат да направят много повече от това просто да предоставят доказателства за престъпление.

Защо да доверите сигурността на обекта ви на нас?

За да осигурим най-ефективното решение за наблюдение, ние от Коника Минолта предлагаме смарт технологията MOBOTIX, която е в крак с дигиталните нужди в ритейла. Интелигентните сензори на камерите имат ролята на компютри с очи, които интегрират функционалности за периметрова охрана, контрол на достъпа, броене на посетителите, посещаемост на зони, поведение на служители и клиенти, интеграция с POS, аналитици и други.

Решения

Решения

Анализ на поведението на посетителите

Алгоритмите за нетипично поведение могат да открият движения, които да са предпоставка за кражба (напр. прибиране на продукт в чанта). Откривайки такива събития, служителите получават известие да обърнат внимание към контректния чове

Ограничен допуск на лица

Чрез използване на лицево разпознаване може да се одигури достъп на служителите до определени места в обекта. Нещо повече, аналитикът може да изчислява времето на работното място и престой в дадена стая или склад.

Преброяване на посетители

Заетостта на магазина може да се определи с точност чрез мониторинг на входните точки на обекта. Интензитета на посещаемост на дневна и седмична база, може да се оптимизира както графиците на служителите, така и на подреждането на стока.

Управление на човекопоток

Чрез heat maps могат да се визуализират най-посещаваните зони и моделите на движение, като помагат на търговците да оптимизират оформлението на магазините за по-добро клиентско изживяване.

Интеграция с POS терминал

Намирането на точно събитие на покупка на каса може да се извърши за броени минути. Благодарение на POS интеграцията, могат да се докажат злоупотреби, пропуснати артикули или върнато грешно ресто.

Анализ на демографски данни

Определяйки целевата група, която посещава обекта ви, ще можете да насочите правилно маркетинг усилията ви към потенциалните клиенти. В тази връзка можете да използване на аналитик за определяне на години, пол, настроение на посетителите.

Технологии

Технологии

MOBOTIX

MOBOTIX не са просто камери за наблюдение, а цялостни решения съобразени със специфичните изисквания на вашето производство. Опитът и технологията от висок клас е напълно конфигурируем спрямо вашия начин на процеси, среда и цели. Интелигентните сензори, които са отвъд човешкото зрение могат да предоставят:

LUXRIOT EVO

LUXRIOT EVO е софтуер за управление на видео (VMS), предназначен за системи за наблюдение с един сървър с до неограничен лиценз за канали. Също така осигурява изключителна гъвкавост, тъй като може да управлява неограничен брой камери дистанционно, бързо и ефективно. Архитектурата клиент-сървър ви позволява да изграждате хибридни мащабируеми решения от един Network Video Recorder (NVR) или Digital Video Recorder (DVR) до множество сървъри, обработващи хиляди камери.
 

SAFR

SAFR, част от RealNetworks, е платформа за компютърно зрение, която предлага бързо, точно и ниско предубедено разпознаване на лица. Използвайки силата на AI, SAFR подобрява сигурността и удобството за клиентите по целия свят. Може да се използва за различни приложения, включително отчитане на работно време, определяне на демографски данни, разпознаване на лица, безконтактен контрол на достъп и други.

Брошури

Брошури

Интеграция с POS терминал

Открийте повече за ползите от интеграцията с POS, които интелигентното видеонаблюдение може да предостави. Намерете решение на проблемите, свързани с претенции от клиенти, кражба на пари от касата, измами и много други за броени минути.

Към брошурата

Видеонаблюдение и анализ на поведението на посетителите в търговсктие обекти

Къде? Какво? Защо? Открийте повече за видеонаблюдението и аналитичните му функции, които ще ви позволят да взимате информирани и навременни решения.

Към брошурата

Преброяване на хора в търговски обекти

Имайте навременна и точна информация за това колко посетители се намират във вашия обект. Изваждайте справки на дневна, седмична и месечна база, с която да подобрите организацията на магазина - от графици, до нареждане на стока.

Към брошурата

УСПЕШНИТЕ ИСТОРИИ НА КЛИЕНТИТЕ НИ:

Изпратете запитване