Видеоаналитични системи за производството

Бъдещето на интелигентната фабрика

Цялостни решения за интелигентно наблюдение на процесите и управление на събитията


Мониторингът заема важна част от производствената инфраструктура, за да осигури плавен и непрекъснат производствен процес. Стандартното видеонаблюдение крие много предизвикателства, защото може да бъде компрометирано от спиране на връзката, човешка грешка или злонамерена атака.

С разрастването на Интернет на нещата (IoT) и Industry 5.0 в производствената индустрия, случаите на използване на системи с камери за наблюдение вече се простират далеч отвъд само следенето на сигурността.

За да осигурим най-ефективното решение за наблюдение, ние от Коника Минолта предлагаме смарт технологията MOBOTIX, която е в крак с дигиталните нужди в производствената индустрия. Интелигентните сензори на камерите имат ролята на компютри с очи, които интегрират функционалности за периметрова охрана, контрол на достъпа, визуална проверка на качеството, наблюдение на критично оборудване, термални сензори, поведение на служителите, аналитици и други.

Към брошура

 

Висококачествено немско производство с гаранция до 8 години

 • Отлично качество на изображението дори ако обектите се движат бързо или при слабо осветление.
 • Ефективна защита срещу хакерски атаки както от хардуер, така и от софтуер.
 • Благодарение на децентрализираната архитектура, всяка камера работи отделно, елиминирайки необходимостта да зависи от друго устройство.
 • Отвореността към други системи ще гарантира, че ще работи удобно в хармония с вашите настоящи системи.
 

Решения

Решения

Периметрова охрана

MOBOTIX ви предоставя интелигентно IP видео решение за периметрова охрана, което позволява да автоматизирате реакцията на системата при засичане на движение. Технологията успешно открива всяка потенциална заплаха, прави разлика между крадец и случайно преминаващо животно при всякакви метеорологични условия и денонощно, като намалява фалшивите сигнали с до 90%.

LPR и контрол на достъп

Системата за LPR и контрол на достъп автоматично улавя регистрационните номера, часа на пристигане и заминаване. При необходимост могат да бъдат включени и други анализи, като честота на посещения, контрол на достъпа, измерване на скоростта, разпознаване на цвят и модел на МПС и други.

Визуална проверка на качеството

За осигуряване на качествен краен продукт, който е в съответствие със стандарти за качество, може да се доверите на FORXAI. Решението включва софтуер с AI, чиято технология за deep learning използва многослойни невронни мрежи, за да изгради интелект по-прецизен от човешкия. По този начин в реално време се обработват кадрите от MOBOTIX, правят се анализи за идентифициране на дефекти, части и знаци и се толерират естествените вариации в сложни модели.

Наблюдение на критично оборудване

Топлинната енергия е невидима за човешкото око, а може да бъде ранен знак за неизправност. Термалните сензори следят за температурни аномалии и могат да бъдат ключово звено при превенцията на дефекти в машини и спиране на производствения процес. Автономната проактивна реакция от камерата може да алармира отговорник на обекта, да подаде сигнал в пожарна служба, както и да изключи оборудването.

Намаляване на брак чрез измерване на критични температурни амплитуди

Термо-радиометричната технология може да проследява и процеса на производство на материали, при което се използва топлинна обработка – спояване, печене и други. Измерването на температурата следва строги стандарти на качество, като може да идентифицира отклонения и да алармира навременно преди да се произведат дефектни крайни изделия, както и да събира статистическа информация за произведеното до момента.

Безопасност на служителите

Изключително важно е да се осигури безопасна и сигурна работна среда за служителите, за да се намалят рисковете и трудовите злополуки. Мониторингът, който следи дали работниците отговарят на критериите за необходимо оборудване, социално дистанциране и откриване на работник в беда, може да се добави към стандартния мониторинг на вътрешната среда.

ТЕХНОЛОГИИ

ТЕХНОЛОГИИ

MOBOTIX

MOBOTIX не са просто камери за наблюдение, а цялостни решения съобразени със специфичните изисквания на вашето производство. Опитът и технологията от висок клас е напълно конфигурируем спрямо вашия начин на процеси, среда и цели. Интелигентните сензори, които са отвъд човешкото зрение могат да предоставят:

 • 85% подобрение на точността на прогнозиране
 • 30-50% намаляване на прекъсването на работата на машините
 • 15-30% увеличение на продуктивността на работниците
 • 15-20% намаляване на разходите поради минимизиране съхранението в инвентара
 • 10-20% подобрение на качеството на продукцията

FORXAI

FORXAI съчетава технологии, които се основават на четирите основни технологии за: изображения, оптика, материали и микрообработка. В производството, системата постига високоскоростна AI обработка в реално време чрез използване на технология за разпознаване на изображения в производството и има за цел да осигури проверка на готова продукция спрямо най-високи стандарти на качество във вашето производство. FORXAI предлага решенията Video Analytic Solution и Visual Quality Inspection, като те могат да бъдат приложими в:

 • Детекция на дефекти в производството.
 • Визуална проверка на качеството.
 • Проверка на качеството при асемблиране в производството.
 • Преброяване и категоризиране на обекти в производството.

LUXRIOT EVO

LUXRIOT EVO е софтуер за управление на видео (VMS), предназначен за системи за наблюдение с един сървър с до неограничен лиценз за канали. Също така осигурява изключителна гъвкавост, тъй като може да управлява неограничен брой камери дистанционно, бързо и ефективно. Архитектурата клиент-сървър ви позволява да изграждате хибридни мащабируеми решения от един Network Video Recorder (NVR) или Digital Video Recorder (DVR) до множество сървъри, обработващи хиляди камери.
 

VAXTOR

VAXTOR е допълнение на софтуера на камерите MOBOTIX, което предоставя анализи на видео съдържание с изкуствен интелект (AI), специализира в технологията за автоматично разпознаване на регистрационни номера (ALPR) и оптично разпознаване на знаци (OCR) и класифицирането на МПС по марка, модел и цвят. Технологията OCR улавя автоматизирано на машинно четими данни като букви, цифри, баркодове и други от камерите MOBOTIX, анализира събраните данни ефективно и бързо, а при нужда активира предупреждения и аларми.

УСПЕШНИТЕ ИСТОРИИ НА КЛИЕНТИТЕ НИ:

Запознайте се отблизо с възможностите на видеоаналитичните системи

Заявете посещение в нашия VSS Demo Center

Индустрия 5.0? Преминете към нея!

Изтеглете нашата специално създадена книжка, която има за цел да открие и разясни тенденициите и бъдещите технологии пред производствения бизнес.

Изтеглете сега

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС