MGI AlphaJET

AlphaJET е интегрирана производствена линия, включваща печат и довършителни работи на листове B1 (72x110cm) и B2, от 135g/m2 до 2mm дебелина, използвайки 100% цифрови процеси.

 • Индустриална фабрика за печат в B1 формат с едно преминаване на медията
 • Високо качество на печат и довършителни работи
 • Революционно патентовано транспортиране на плоска хартия с електромагнитно транспортиране на субстрат
 • Обща Ефективност на Оборудването (OEE): : по-малко прекъсвания на производството, по-висока производителност
 • MGI скенери с изкуствен интелект
 • Екологична отговорност - Eco Varnish; Eco- Protective Varnish (OPV); Eco-Digital Hot Foil Stamp (Green Foil)
 • Прогнозиране на техническото обслужване
 • Значително намаляване на разходите (по-малко отпадъци, намалени разходи за енергия и труд)

Характеристики

Характеристики

Основни характеристики

Революционната дигитална фабрика AlphaJET предлага интеграция на една производствена линия за листове B1 с едно преминаване на медията, съчетавайки печатни и довършителни операции, информационни технологии и прогнозиране на техническото обслужване. Предлагайки висока добавена стойност, AlphaJET улеснява печатното производство, което досега беше сложно за реализиране, свързвайки четирицветен печат, персонализиране, микротекст, защитен лак, UV частичен лак и полагане на фолио с индустриална скорост, като предлага OEE (Обща ефективност на оборудването), както никога досега в печатарската индустрия. Това води до значително намаляване на въглеродния отпечатък на печатния продукт. AlphaJET ви позволява да внедрите вашата 4.0 стратегия с надеждно, устойчиво и иновативно решение, което е от съществено значение за преминаване от линеен индустриален модел към кръгов такъв.

 • Quality feature icon

  Memjet DuraLink пълноцветен мастиленоструен печат

  AlphaJET е оборудван с първите в света мастиленоструйни глави DuraLink, разработени от Memjet, с разделителна способност 1600dpi и високо ниво на резервиране на дюзите за оптимално качество на печат, комбинирано с водни пигментни мастила.
 • Media handling feature icon

  Революционно преминаване на медията

  AlphaJET е революционна кръгова производствена линия, хартията се транспортира през всмукателни тави, задвижвани от електромагнитен линеен двигател.
 • Technology feature icon

  Частичен UV лак и цифров топъл печат с фолио

  Новата хибридна технология на AlphaJET, комбинираща водни мастила и UV мастила/лакове, прави възможно отпечатването и довършването на всички видове печатни материали (брошури, листовки, опаковки, калъфи, картон, корици на книги и др.) върху гъвкави или твърди субстрати (хартия, картон, велпапе,  triple-flute и др.
 • Gear Wheels Icon

  Пълна производствена линия

  AlphaJET прави възможно производството с една операция на сгъваеми кутии, включващи четирицветен печат, обогатени с едно или две позлатени с фолио променливи данни, тактилен частичен лак и защитени с холограми, генерирани в променливи данни.
 • Productivity feature icon

  Значително намаляване на разходите

  Като пионер в индустрия 4.0 в печатния и опаковъчния сектори, Konica MInolta предлага на печатниците възможността драстично да намалят разходите си чрез уникална оптимизация на производствените си потоци.

Основни функционалностиГолеми обеми медии за зареждане
Въз основа на технология, произтичаща от офсета, способен да побере 2 400 листа B1+ 350g, захранващото устройство на AlphaJET е проектирано да зарежда палет бързо. Неговата засмукваща система се адаптира към гъвкави или твърди опори, преминавайки от 135 g/m2 до 2 mm дебелина. Подаващото устройство е директно свързано с автоматичното зареждане на тави.


Подвижни всмукателни тави
11 подвижни всмукателни тави позволяват транспортирането на B1 листовете по време на процеса на печат/довършителни работи. Задвижвани от електромагнитен линеен двигател, тези тави следват процес с прецизност, която никога не е достигана в индустриалния печат, като листовете се държат неподвижно върху тавите, позволявайки перфектна регистрация.


CMYK воден мастиленоструен екологичен печат с висока разделителна способност
Водни глави и мастила Memjet Duralink (Food Compliant). Печат с висока разделителна способност 1600x1600 dpi, широка гама, сертификат Fogra. Съвместимост с хартии с покритие / хартии без покритие.


UV селективен еко-лак
MGI мастиленоструйна печатна технология и UV еко-лак, предлагащ отлична адхезия върху всички видове субстрати, като същевременно позволява извличане на мастилото от определени субстрати, съгласно стандарта Ingede 11. MGI UV Eco-Varnish дава възможност да се предвидят очакванията на клиентите по отношение на еко-отговорността на техните печатни материали и опаковки. Автоматично измиване на главите за постоянна наличност на линията.


Цифров топъл печат
Топъл печат с полагане на фолио, плосък или релефен, на екологично фолио MGI върху екологичния лак на MGI. Фолиото MGI отговаря на стандарта за извличане на мастило Ingede 11 върху определени субстрати. Отпадъците от екологичното фолио на MGI, генерирани от печатниците, се обработват от уникална система за премахване на мастилото/рециклиране, позволяваща предлагането на екологично отговорен топъл печат.

Спецификации и файлове за изтегляне

Спецификации и файлове за изтегляне

Научете повече

MGI digital technology представя най-последната иновация: AlphaJET, първата индустриална фабрика за печат

Download our brochure

Свържете се с нас