Konica Minolta

България

Press Single

NEWS ARTICLE

CHANGE SELECTION

Първата бета инсталация на KM-1 в Европа е в компанията PLS

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH обяви, че PLS Print Logistic Services Germany GmbH ще бъде първият европейски бета клиент, използващ нейната KM-1 UV листова дигитална преса. Очаква се проектът да стартира през март.

PLS е филиал на американската компания за онлайн печат OvernightPrints, която разполага с 400 служители в цял свят, 70 от които са в Европа. OvernightPrints предлага бързи, сигурни и разнообразни услуги като експресен печат за широк набор от продукти и обслужване на клиенти чрез създадените европейски онлайн магазини. Благодарение на успеха на разрастващите се онлайн услуги на компанията, тя постига двуцифрен ръст на годишния оборот.  

Преди PLS е използвал както офсетови машини, така и bizhub продуктите на Konica Minolta, за да отговори на потребностите на своите клиенти и да покрие високите очаквания по отношение на качеството, бързото време за обработка и обслужването. Бизнес моделът на PLS е базиран на средна скорост на печат от 160 листа. Стандартният офсетов печат става твърде непрактичен за компанията, тъй като количеството на бракувания материал при използването на тази технология може да варира между 70 и 150 листа на печат.

KM-1 на Konica Minolta е доставен на PLS през януари 2016 г., които вече използват мастилено-струйни, както и лазерни цифрови устройства. Според PLS основните ползи за техния бизнес от пресата KM-1 са: подобрена работа с хартията и по-ефективни работни процеси;  употреба на UV мастила, която позволява на компанията да извършва работата си по-бързо и по-лесно, като довършителните работи са с високо офсетово качество без да се налага предварителна обработка на медията; както и изключителни производствени възможности, сравнени с конкурентни модели, благодарение на опита на Konica Minolta при дизайна на мастилено-струйни глави и вградения контрол за качество.

„Напредваме в посока намаляване на бракувания материал до максимум 5-10 листа. Качеството на печата на KM-1 е отлично и със сигурност е по-добро от това на офсетовия печат”, каза Арндт Ешенлор, президент на PLS Print Logistic Services Germany GmbH. „Търсим алтернативи на нашите мастилени системи, за да заменим напълно офсетовите устройства с продукт, който е в състояние да произведе офсетово качество в много кратки срокове. Към момента не можем да постигнем това с тонерни устройства поради очакванията на нашите клиенти за изключително качество. Друг важен аспект в избора на KM-1 е желанието ни да се позиционираме на нови пазари като този на производството на опаковки, при който дигиталният печат се развива все повече.”

Олав Лоренц, мениджър на международния маркетинг на Konica Minolta Business Solutions Europe, каза: „С гордост обявяваме PLS Print Logistic Services като първия ни бета потребител в Европа. Много компании проявиха интерес към включването в бета програмата, тъй като KM-1 представя нова сфера в дигиталното производство, която ще позволи иновации в приложенията и ще създаде много нови възможности за нашите клиенти.”

„Надяваме се скоро да съобщим още подобни новини, тъй като това е само началото на революцията в индустриалния печат, която демонстрирахме на drupa през 2012 г. Убедени сме, че KM-1 ще се превърне в предпочитан продукт за компании, които предлагат услуги за печат, които се стремят към преодоляването на разликата между тонерно и офсетово производство и искат да развият нови пазари”, допълни още Олав Лоренц.

Официалното пускане на пазара на KM-1 ще се състои на изложението drupa в Дюселдорф, Германия, между 31 май и 10 юни, Konica Minolta ще разполага с щанд, обхващащ 2 400 кв.м. в зала 8B, щанд А65.


Посетете щанда на Konica Minolta на drupa - щанд A65, зала 8B