Konica Minolta

България

Политика за ЗЛД

Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България (последна ревизия: 01.02.2019 г.)

Защитата и сигурността на личните данни е важна за нас и се явява централен компонент от нашия процес на корпоративно съответствие с приложимите норми. Естествено, това важи също и за защитата на данните, свързани с използването на нашия уебсайт, за която бихме искали да Ви информираме по-долу.

 

I. Събиране и обработка на данни. Основание

Когато използвате нашия уеб сайт, ние не събираме никакви лични данни без Вашето съгласие, ако няма друго правно основание за това. За да подобрим нашия уебсайт, събираме само определени данни относно комуникацията и използването му, които не могат да бъдат проследени обратно до дадено конкретно лице, освен в случаите, изрично посочени тук и за да осъществим контакт с Вас. Най-често събираме и обработване посочените тук по-долу лични данни на основание нашия легитимен интерес да поддържаме качествен и функционален уебсайт.

 

I.1 Събиране и обработка на лични данни

Някои от предлаганите на нашия уеб сайт услуги могат да бъдат предоставени, само ако сме в състояние да се свържем с Вас (например заявки за продукти или услуги). В тази връзка, възможността за използването на тези услуги зависи от това да ни предоставите конкретни лични данни (данни за контакт). Ние събираме, използваме и обработваме тези данни само до степента, необходима за предоставяне на съответната услуга. Ние не използваме или обработваме данните по какъвто и да е друг начин, освен ако това не е позволено съгласно законовите разпоредби или Вие изрично сте се съгласили с това. Можете да оттеглите Вашето съгласие по всяко време. За да направите това, моля, свържете се с лицето за контакт, посочено в Раздел "IV. Контакти".

Ние събираме лични данни чрез предоставената контактна форма за връзка на нашия уебсайт. За да можем да се свържем с Вас и да отговорим на Вашите запитвания, събираме (най-много) следните лични данни: Име (Име и Фамилия), име на компанията, имейл адрес и/или телефонен номер. Ние можем да използваме предоставения от Вас имейл адрес и да Ви уведомим каква допълнителна информация (бюлетин, покани, проучвания за клиентската удовлетвореност и т.н.) можем да Ви изпращаме на регулярна база, за да можете, ако желаете, да се съгласите да получавате такава информация или да откажете. В случай, че изберете да откажете, електронната Ви поща, няма да се използва за такива цели.

Можете да сте сигурни, че тази информация ще се използва само за връзка с Вас, по Ваша заявка, попълвайки контактната форма на нашия уебсайт. Предоставените лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни (освен ако не сме длъжни да направим това по силата на законови разпоредби) и няма да бъде използвана за комерсилани цели.

Ние сме предприели и непрекъснато предприемаме всички необходими технически и организационни мерки за защита на Вашите лични данни.

Данните Ви няма да се съхраняват в други страни освен в Европейския съюз и/или в Европейското икономическо пространство, освен в случай, че решите да се регистрирате да получавате допълнителна информация, която можем да Ви предоставим, както е описано в I.1, тук по-горе. Ние съхраняваме получените данни по отношение на нашите маркетингови услуги на платформата на MailChimp. Те са сертифицирани по споразумението EU-U.S. Privacy Shield (гарантиращо обработването на лични данни в САЩ при спазване на строги мерки за защитата им) и предлагат редица инструменти за сигурност, които използваме. За повече информация посетете - https://blog.mailchimp.com/gdpr-forms-and-more-tools/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=gdpr&utm_term=us-users&utm_content=gdpr-tools-from-mailchimp&mc_cid=e8a2ef89b4&mc_eid=a3f0523b28 

Вашите лични данни се обработват за период, който не превишава необходимото за постигане на посочените тук конкретни цели. Когато данните се обработват на основание Вашето съгласие, то при оттеглянето му данните Ви ще бъдат изтрити в разумен срок и няма да бъдат съхранявани повече.

 

I.2 Събиране и обработка на комуникационни данни и данни за използването

Моля, имайте предвид, че използваме някои уеб аналитики и други уеб базирани инструменти. Някои от тези уеб базирани инструменти използват "бисквитки" ("cookies"). "Бисквитките" са малки текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър и ни позволяват да анализираме използването на уеб сайта.

Политика за поверителност за използването на Google Analytics

Този уебсайт използва функциите на Google Analytics - инструмент за услуги, свързани с уеб анализ. Доставчикът е Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, САЩ.

Google Analytics използва така наречените "бисквитки".  Информацията, генерирана от "бисквитките", относно Вашето използване на този уеб сайт се предава към сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

За повече информация относно работата с потребителските данни в Google Analytics, моля, посетете Политиката за поверителност на Google: support.google.com/analytics/answer/6004245.

Приставка (плъгин) за браузър

Можете да предотвратите съхраняването на Ваши „бисквитки“, като зададете настройки на софтуера на Вашия браузър. Бихме искали да обърнем внимание обаче, че в този случай може да не сте в състояние да използвате напълно всички функции на нашия уебсайт. Освен това можете да възпрепядствате Google да събира и обработва данни (включително Вашия IP адрес), свързани с използване на уебсайта (включително Вашия IP адрес), както и обработване на тези данни от страна на Google, като свалите и инсталирате приставката на браузера, предоставена на разположение на следния линк: tools.google.com/dlpage/gaoptout 

Как да се протовопоставите на събирането на данни

Можете да предотвратите събирането на Ваши данни от страна на Google Analytics, като кликнете върху следния линк: tools.google.com/dlpage/gaoptout и откажете настройката за „бисквитки“, което предотвратява събирането на Вашите данни при посещаване на тази уеб страница в бъдеще.

IP анонимизация

На този уеб сайт ние използваме функцията "Активиране на IP анонимизация". Тя предварително ще съкрати Вашия IP адрес в Google в държави-членки на Европейския съюз или в други държави-страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният Ви IP адрес ще бъде прехвърлен към сървър на Google в САЩ и съкратен там. Google ще използва тази информация от името на оператора на този уебсайт, за да оценява използването на уебсайта, да съставя отчети за дейността на уебсайта и да предоставя други услуги, свързани с използването на уебсайта.


Политика за поверителност за използването на Google AdSense

Този уебсайт използва Google AdSense, услуга за включване на реклами от Google Inc. ("Google"). Google AdSense използва бисквитки. Google AdSense използва така наречените web beacons (невидими изображения). Чрез тях, информацията може да бъде оценена като трафик на посетителите на тези страници.

Информацията, генерирана чрез  "бисквитки" и „web beacons“ на този уебсайт (включително Вашият IP адрес) и предоставянето на рекламни формати, се предават към сървър на Google в САЩ и там се съхраняват. Тази информация може да преминава от Google към изпълнители на Google. Google не асоциира Вашия IP адрес с каквито и да било други данни, съхранявани от Вас.

Можете да се откажете използването на "бисквитки", като изберете подходящите настройки във Вашия браузър, но Ви обръщаме внимание, че в този случай е възможно да не можете да използвате всички функции на този сайт. Като използвате този сайт, Вие се съгласяване с обработването на данни относно Вас по начина и за целите, описани по-горе.


reCaptcha

Ние използваме услугата reCAPTCHA, предоставяна от страна на Google Inc. ("Google"), за да защитаваме подадените от Вас контактни форми по интернет на този сайт. Тази приставка проверява дали сте човек, а не машина (робот), за да предотврати (злонамерено) използване на някои функции на уебсайта чрез „spam bots“. Тази заявка за приставка включва изпращането на IP адрес и евентуално други данни, изисквани от страна на Google за услугата reCAPTCHA. За тази цел въведеното от Вас ще бъде комуникирано с и използвано от Google. Вашият IP адрес е предварително премахнат от страна на Google в рамките на държавите-членки на Европейския съюз или в други държави, които са страни по споразумението за Европейското икономическо пространство и по този начин е анонимен. Само в изключителни случаи пълния IP адрес се предава на сървър на Google в САЩ и там се съкращава. Google ще използва тази информация от името на оператора на този уебсайт, за да се оценява използването на тази услуга. IP адресът, предоставен от Вашия браузър чрез reCaptcha, няма да бъде свързван с каквито и да било други данни от Google.

Тази обработка на данни се базира на регулациитя за защита на данните на Google (Google Inc.). За повече информация относно Политиката за поверителност на Google, моля, посетете: www.google.com/intl/en/policies/privacy/

С използването на услугата reCAPTCHA, Вие давате  съгласие за обработването на данни, отнасящи се до Вас по начина и за целите, посочени по-горе.


Използване на Piwik

Този уеб сайт използва Piwik, което представлява софтуер с отворен код за статистически анализ на информацията за достъп на посетителите. Piwik използва "бисквитки". Информацията, генерирана чрез "бисквитки" относно Вашето използване на този уебсайт, се съхранява на сървъра на доставчика в Германия. IP адресът става анонимен веднага след обработката и преди съхраняване. Можете да предотвратите инсталирането на "бисквитки" чрез съответната настройка в софтуера на Вашия браузър, но бихме искали да обърнем внимание, че в този случай може да не сте в състояние да използвате напълно всички функции на този уебсайт. Можете да направите това на тази страница.


Използване на Adobe Analytics (Omniture)

С цел да се персонализира дизайнът на нашия уебсайт, така че да пасва на нуждите Ви, ние създаваме потребителски профили под псевдоним, използвайки Adobe Analytics (Omniture). Adobe Analytics използва "бисквитки" и проследяващи пиксели, които по принцип се прехвърлят към сървър на Adobe и там се съхраняват. Тъй като сме активирали анонимността на IP адресите върху сървъра, процесите за засичане на геолокация и измервателни процеси се осъществяват само чрез IP адреси, при които е изпуснат последният октет. Можете да отмените своето съгласие за създаването на псевдонимни потребителски профили по всяко време, чрез деактивиране на анализа на използването от страна Adobe, чрез връзката: http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html


Защита на данните за използването на приставки във Facebook (бутон ‘like’)

На нашите страници са интегрирани приставки от социалната мрежа Facebook, доставчик Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, Калифорния 94025, САЩ. Можете да разпознавате приставките на Facebook по логото на Facebook или "Like-бутон" на нашата страница. Общ преглед на приставките на Facebook можете да намерите тук: developers.facebook.com/docs/plugins/ 

Когато посещавате нашите страници, приставката създава директна връзка между Вашия браузър и сървъра на Facebook. Facebook ще бъде информиран, че Вие сте посетили нашия сайт с Вашия IP адрес. Ако кликнете върху "Like-бутона“, докато сте влезли в своя профил във Facebook, можете да направите линк със съдържанието на нашите страници с Вашия Facebook профил. Това позволява на Facebook да асоциира посещаването на нашите страници с Вашия потребителски акаунт. Бихме искали да обърнем внимание, че като доставчик на уеб съдържание, ние не получаваме никаква информация за съдържанието на предаваните данни, както и за тяхното използване от страна на Facebook. За повече информация вижте Декларацията за поверителност на Facebook на адрес http://en-de.facebook.com/policy.php

Ако не искате Facebook да асоциира посещаването на нашите страници с Вашия потребителски акаунт във Facebook, моля, излезте от потребителския си акаунт във Facebook.


Измерване на конверсиите с
 Facebook Pixel

С Ваше съгласие, ние използваме "пиксел за  действие на посетител" на Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, САЩ ("Facebook") в рамките на нашето интернет присъствие. Можем да го използваме, за да проследяваме действията на потребители, които са видели или кликнали върху реклама във Facebook. Това ни позволява да проследяваме ефективността на рекламирането във  Facebook за целите на статистическите и пазарни проучвания. Събраните по този начин данни са анонимни за нас, т.е. ние не виждаме личните данни на отделните потребители. Tези данни ще бъдат съхранявани и обработвани от страна на Facebook, което ще Ви бъде съобщавано в съответствие с нашите знания. Facebook може да свързва тези данни с Вашия Facebook акаунт и също така да използва своя собствена реклама, съгласно политиката на Facebook за използване на данни https://www.facebook.com/about/privacy/. Вие можете да позволите на Facebook, както и на техните партньори, да включват и изключват рекламирането във Facebook. За тази цел на Вашия компютър може да се съхранява също така и "бисквитка".

Това съгласие може да бъде заявено само от страна на потребители на възраст над 13 години. Ако сте по-млади, моля, попитайте за съвет хора, отговарящи за образованието Ви.


Декларация за поверителност на данните за използването на LinkedIn

Нашият уебсайт използва функциите на мрежата на LinkedIn. Доставчикът е LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, САЩ. Връзката към сървърите на LinkedIn се формира за какъвто и да било достъп до нашия уеб сайт, който включва функции от LinkedIn. LinkedIn се информира, че сте посетили нашия уеб сайт с Вашия IP адрес. Ако кликнете върху бутона "Препоръчай" LinkedIn и сте влезли в профила си в LinkedIn, LinkedIn е в състояние да свърже Вашето посещение към нашия уебсайт с Вас и Вашия потребителски акаунт. Информираме Ви, че като оператор на този уебсайт, нямаме никаква информация за  съдържанието на данните, предавани към LinkedIn, или как те се използват.

Можете да научите повече, като се консултирате с Политиката за поверителност на LinkedIn на: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy


Декларация за поверителност за използването на Twitter

Функциите на услугата Twitter са интегрирани в нашия уебсайт. Тези функции се предлагат от Twitter Inc., Twitter, Inc. 1355 Market St, Suite 900, Сан Франциско, CA 94103, САЩ. Чрез използването на уеб страниците Twitter и "Re-Tweet", Вашите посещения са свързани с Вашия Twitter акаунт и са известни на други потребители. Тези данни се предават и към Twitter.

Обръщаме внимание, че като доставчици на уеб съдържание, нямаме никаква информация за съдържанието на предадените данни и използването им чрез Twitter. За повече информация вижте декларацията за поверителност на: twitter.com/privacy

Вашите настройки за поверителност в Twitter, можете да промените във Вашия акаунт на http://twitter.com/account/settings

Политика за поверителност за използването на YouTube

Нашият уеб сайт използва приставки от сайта YouTube на Google. Сайтът се управлява от YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, САЩ. Ако посетите един от нашите сайтове с активиран YouTube, ще бъдете свързани към сървърите в YouTube. Сървърът на YouTube се информира кои от нашите страници сте посетили.

Когато сте влезли във Вашия акаунт в YouTube, вие давате възможност на YouTube да проследи Вашето поведение за сърфиране директно към Вашия личен потребителски профил. Можете да предотвратите това, като излезете от профила си в YouTube.

За повече информация как да се справите с потребителските данни, вижте Политиката за поверителност на YouTube на адрес https://www.google.com/intl/en/policies/privacy


Декларация за поверителност за използването на Vimeo

На нашия уебсайт има приставки за видео портала Vimeo на Vimeo, LLC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, САЩ. Всеки път, когато една страница предлага един или повече видеоклипове Vimeo, се прави директна връзка между Вашия браузър и сървър на Vimeo в САЩ. Там се  съхранява информация относно Вашето посещаване и Вашия IP адрес.

Чрез взаимодействията с приставките на Vimeo (например чрез кликване върху старт-бутона), тази информация ще бъде изпращана също така и на Vimeo и там ще бъде съхранявана. Ако имате потребителски акаунт във Vimeo и не желаете Vimeo да събира Вашите потребителски данни посредством този уебсайт, трябва да излезете от Vimeo, преди да го посетите отново.

Политика за поверителност на Vimeo с допълнителна информация по събирането и използването на Вашите данни от страна на Vimeo е достъпна на www.vimeo.com/privacy


Декларация за поверителност за използване на Marketo

На нашия уебсайт се използват технологии от Marketo Inc., 901 Mariners Island Blvd. Suite 500, San Mateo, CA 94404, САЩ, за събиране и запазване на данни за маркетингови и оптимизационни цели. Marketo използва бисквитки. Тези данни се използват за съставяне на профили за използване под псевдоним. Неизвестните посетители се регистрират като анонимни потребители. Можете да намерите информация за поверителността на данните и политиките за събиране на данни на Marketo на адрес http://www.marketo.com/privacy.php.

 

II. Използване на "бисквитки"

За да направим нашия сайт атрактивен за посетителите и да дадем възможност за използването на определени функции, използваме "бисквитки" на различни страници. Повечето "бисквитки", които използваме, се изтриват в края на всяка сесия на браузъра (наричат се сесийни "бисквитки"). Другите "бисквитки" остават на крайното Ви устройство и ни позволяват да засечем Вашия браузър следващия път при посещаване (постоянни "бисквитки"). Можете да настроите браузъра си да Ви информира, когато се запазват "бисквитки", за да можете да решавате за всеки отделен дали да приемате "бисквитки" случай или никога да не приемате "бисквитки". Ако решите да не приемате "бисквитки", функционалността на нашия уебсайт може да бъде ограничена.

 

III. Право на информация

Вие имате право да получавате безплатна информация за обработваните Ваши лични данни, произхода и получателя им, целта на обработката на данните и правото да оспорвате всяка обработка и/или да коригирате, блокирате или изтриете всички предоставени данни. За тази цел, както и за допълнителни въпроси, свързани с темата за лични данни, можете да се свържете с нас по всяко време на адреса, посочен в "IV. Контакти".

Също така Ви уведомяваме за правото си да подадете жалба в Надзорния орган за защита на личните данни в България (Комисия за защита на личните данни), ако установите, че обработването на Вашите данни по някакъв начин е в ущърб на Вашите права и/или законни интереси.

 

IV. Контакти

Ако имате въпроси и/или искания по темата за защита на данните, можете да се свържете със секретаря по защита на данните на нашата компания по всяко време.

Пламен Манов
Секретар по защита на данните
Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД
Телефон: +359 24899566
Имейл: plamen.manov(at)konicaminolta.bg

 

Нашето длъжностното лице по защитата на личните данни е:

Д-р Фредерике Реекер (Dr. Frederike Rehker)
Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH
Europaallee 17
30855 Langenhagen
Германия
Телефон: +49 (0)511 7404-0
E-Mail: info(at)konicaminolta.bg