ВИНАГИ ЕДНА СТЪПКА
ПРЕД ОПАСНОСТТА ОТ КИБЕРАТАКИ

RETHINK CYBER SECURITY


Значителен риск за сигурността, който често е напълно подценяван, е обработката на документи и информация чрез многофункционалното устройство (МФУ). Почти всеки производител на печатащи устройства предлага разнообразие от функции за защита на своите многофункционални устройства. Повечето конкуренти на пазара използват “белия списък” (списък с одобрени приложения, до които дадено устройство има достъп) като най-високо ниво на сигурност за МФУ. Функционалността на „белия списък“ често предполага партньорство с антивирусен доставчик, което обаче обикновено не се прилага технически.

Bitdefender® Antivirus i-Option

Целта на съвременния зловреден софтуер е да получи достъп до мрежата на компанията и да причини възможно най -много щети. Важно е да знаете, че нито една компания днес не е имунизирана срещу тези рискове за сигурността. В сътрудничество с Konica Minolta се възползвате от водещата в индустрията информационна сигурност-антивирусния софтуер на Konica Minolta, предоставен от Bitdefender®.

Работата, работното място, начина на функциониране на един офис са се променили коренно и продължават да се променят. В резултат на това почти всеки ден се появяват нови заплахи за нашата безопасност. Ето защо сигурността продължава да бъде гореща тема и основна грижа. Сякаш насоките на GDPR за защита на личните данни вече не са достатъчно взискателни, зловредният софтуер и кибератаките водят до нови предизвикателства, а именно рискове и заплахи за функционирането на една компания на ежедневна база. Например скандалната световна кибератака  wannaCry или DarkHotel, който причинява огромни вреди чрез проникване в хотелската Wi-Fi мрежа са много обезпокоителни за всички.
 
Статистическите данни* за заплахите в офис средата със сигурност са тревожни: Хакерска атака се извършва средно на всеки 39 секунди. Всеки ден се появяват 230 000 елемента от нов зловреден софтуер и се очаква този поразителен брой да нарасне още повече. Германска телекомуникационна компания например регистрира до 46 милиона кибератаки на ден. В световен мащаб три четвърти от всички компании ясно са почувствали последиците от такива хакерски атаки: критичните бизнес данни и приложения бяха загубени; компютърните центрове не можеха да бъдат достъпни няколко дни.
 
Въпросът вече не е дали вашата компания ще бъде обект на атака - въпросът е по-скоро кога това ще се случи и колко добре сте подготвени за това предизвикателство.


*Източник The Quocirca Global Print Security Landscape, 2019 Report & Disaster Preparedness Council, FEMA & cybintsolutions.com, Deutsche Telekom AG 2019

КАКВО ПРАВИ ВИРУСНОТО СКАНИРАНЕ НА Bitdefender® УНИКАЛНО ЗА ВАШИТЕ bizhub УСТРОЙСТВА?

  • Абонамент, който ви кара да се чувствате спокойни: еднократно плащане, винаги използваем и сигурен (за целия експлоатационен живот на многофукционалното устройство)
  • Най -новата, много сложна технология за защита на вашите устройства и ежедневния ви бизнес
  • Цялостно сканиране на цялото МФУ: пълна флуороскопия на документи и файлове (не само повърхностни)
  • Сканиране в реално време и при поискване (както желаете)
  • Автоматичните актуализации на софтуера за сканиране на вируси осигуряват постоянна защита, дори срещу най-новите вируси
  • Показване на сканирането на вируси, така че можете да видите всичко с един поглед

Защо Bitdefender® е най -доброто решение за вас


В сътрудничество с Bitdefender®, нашето решение за сканиране на вируси е уникално на пазара, като предлага цялостна защита за вашите многофункционални устройства, благодарение на: 

 

ПРЕЦИЗНО

Белият списък работи, като дефинира кои приложения могат да се използват на устройство. Белият списък няма да помогне за защита срещу уязвимости; документите трябва да бъдат сканирани, за да се предотврати това. В същото време много от зловредните продукти използват т. нар. техника "“Living off the land", като софтуерът причинява щети и вреди, използвайки само онези инструменти, които вече са инсталирани, т.е. вече са разрешени. Bitdefender® имплементира белия списък по различен начин: Нито един файл не е в белия списък само защото има цифров подпис. Вместо това всеки процес и всеки документ се сканират за злонамерени елементи, осигурявайки много по -високо ниво на защита.


ЛЕСНО

След като функцията за сканиране в реално време на Bitdefender® е активирана, не се изискват допълнителни настройки. Независимо от приложението, файловия формат или потребителя, всички входящи и изходящи данни се сканират без допълнителна настройка или допълнителна работа от оператора.
 


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТЕХНИЧЕСКИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

Могат да бъдат дефинирани допълнителни настройки, за да се създаде допълнителен слой на сигурност. Периодичното сканиране е възможно и позволява на администратора да зададе определено време за сканиране на всички данни, съхранявани на устройството, докато белите списъци не предоставят такава функционалност.


ВИНАГИ UP-TO-DATE

Bitdefender® може да се актуализира няколко пъти на ден, за да включва най-новите заплахи, открити в цифровата офис среда и да реагира незабавно, когато се открият нови уязвимости. За сравнение, белият списък е напълно статичен подход. Например, ако бъде открита нова уязвимост в софтуера на принтера, потребителите трябва да изчакат, докато това бъде отстранено от производителя на принтера, което може да отнеме месеци.


 

Свържете се с нашите експерти, които ще ви запознаят в подробности с начините за предпазване от кибератаки