Печат на етикети: пригответе се за утрешните пазари – днес

Цифровото производство на етикети Ви подготвя за бъдещето на отрасъла. Без тежката работа или риска.

Цифровата технология – лиценз за печат на етикети?


Цифровото производство на етикети процъфтява. За да извлечете полза от този растеж, се възползвайте от новите предимства на цифровия печат и запазете рентабилността на Вашето аналогово производствено оборудване, докато правите преход с допълващия подход на Konica Minolta към печатните услуги.

В наши дни професионално отпечатаните етикети са голям бизнес. Много голям. Отраслите трябва да идентифицират и разграничат своите продукти и марки, персонализираните етикети могат да бъдат използвани по нови и вълнуващи начини, а обемът на отпечатаните квадратни метри в сектора почти се е удвоил през последните години. Дори в тази онлайн ера дизайнът на етикета играе изключително важна роля при приемането на даден продукт. Етикетът или стикерът върху бутилка или опаковка отразява посланието и идентичността на марката. 


Последните данни от института за маркетингови проучвания Smithers Pira показват, че обемът на отпечатаните квадратни метри в сектора е нараснал от 4 милиарда през 2014 г. на 7 милиарда през 2017 г. 


Какво е печат на етикети? 

Днес би било невъзможно за сферите на продажбата на дребно, търговията, промишлеността или разпространението да функционират без етикети. Те могат да бъдат открити с многоцветни илюстрации върху почти всичко, което купуваме във физическите магазини за продажба на дребно, аптеките, магазините от типа „Направи си сам“ и дори извънградските хипермаркети и градински центрове – независимо дали продуктите са предварително опаковани в бутилки, туби, буркани, саксии, табли или други видове контейнери, обвити в термосвиваемо фолио или дори прикрепени директно към толкова разнообразни артикули, като косачки за трева, тенис ракети, дрехи или железария. 


Етикетите са важен носител, който може да бъде използван за идентифициране и помощ при предлагането на пазара на всички видове стоки, както и за предоставяне на основна потребителска или свързана с нормативната уредба информация, като например тегло или обем, данни за контакт с доставчик или производител, опис на съставките или съдържанието и може би информация за съхранение, манипулиране, здравословно хранене, употреба или безопасност. 


Освен това почти всички етикети днес имат баркод – схемите, съставени от черни и бели линии, които се сканират на автоматизираните каси – за да се идентифицира и маркира цената на артикулите върху касовата бележка на потребителя. Маркираните с баркод етикети от различен вид се използват също така в секторите на производството, манипулирането, доставката и разпространението за разнообразни приложения, като монтаж и заводска автоматизация, за идентифициране на компоненти и части, както и в сферата на проследяването и откриването по веригата за доставки. 


Иновациите в областта на етикетите през последните години доведоха и до развитието на специални видове етикети с възможности за взаимодействие с мобилни телефони за достъп до уебсайтове, за предоставяне на допълнителна потребителска информация, за участие в състезания, за играене на игри или за включване в социални мрежи. Някои етикети дори са уникално променливи или персонализирани. 


Накратко – етикетите станаха съществена част от съвременното ежедневие под една или друга форма.  Ето защо едва ли е изненада, че етикетите от всички видове са един от най-бързо разрастващите се сектори в печатната индустрия – заедно с гъвкавите опаковки – който отчита около 4– 6% годишен ръст в световен мащаб за период най-малко от последните 30 години (настоящият растеж се оценява на 4,7%), като почти винаги постига ръст над този на БВТ. В глобален мащаб етикетите се произвеждат от високоспециализирана ниша в сектора на печатната индустрия, която понастоящем генерира над 60 милиарда долара в оборот. 

Ползите от печата на етикети

Ползите от печата на етикети

Цифрови преси за етикети

Секторът за печат на етикети се разрасна до такава степен, че годишните инсталации на цифрови преси за етикети сега са почти 30% от всички инсталации за тесноформатен печат (narrow-web) в цял свят, като в края на 2015 г. над 3000 цифрови преси за етикети са монтирани по целия свят в индустрията за етикети. 


В перспектива се предвижда до 2020 г. цифровите преси за етикети да достигнат близо 40% или повече от всички годишни инсталации на преси за тесноформатен печат. 


В този контекст общата стойност на заданията за цифрово отпечатани етикети днес се смята за много по-голяма от самите разходи за печат. Оценките на отрасъла показват, че макар и понастоящем цифровият печат на етикети да е само около 3% до 5% от целия обем на заданията за печат на чувствителни на натиск етикети, той съставлява около 15% до 18% или повече от стойността на всички задания за печат. 


Многото ползи от този разрастващ се сектор включват:


Безпроблемен работен процес 

Безпроблемният работен процес се превърна в една от основните характеристики на успешното цифрово производство на етикети. Той осигурява основата за намаляване до минимум на грешките и документацията, съкращава времето за реакция и осигурява непрекъснато актуализиращо се производство и информация за клиента, както и съкращаване на времето за изпълнение. 


Разходна ефективност 

В сравнение с конвенционалния печат на етикети цифровият процес не използва печатни платки или материали, химикали и процеси за изготвянето им, както и няма изискване за време, което Ви спестява пари. 


Ползи за производството 

За собственика на марката възможността да намали или елиминира складирането на етикети, да намали времето до пускане на пазара и да подобри ефективността на веригата на доставките може да се окаже неоспорима причина да се обърне към цифровото производство на етикети. Голям интерес представлява и възможността за производство „точно навреме“, малките тиражи за коректура и пробен маркетинг на етикетите. 


Маркетингови възможности 

Новата добавена стойност и маркетинговите възможности за собствениците на марки – и то за почти всякакъв размер на бизнеса ‒ станаха истински център на вниманието за потребителите на етикети в днешната все по-конкурентна среда. Има много примери къде решенията за цифров печат са предоставили възможността за лесно производство на най-различни версии или варианти, изображения с променлив дизайн, персонализирани етикети, масова персонализация, нови промоционални възможности и дори етикети, свързани с регионални, сезонни или специални събития. За производителя на цифрови етикети тези маркетингови възможности предлагат потенциала за добавяне на стойност и повишаване на рентабилността. 


Околна среда и устойчивост 

Едва ли има съмнение, че околната среда и устойчивостта станаха важни за разглеждане въпроси. Като произвежда точните количества, а не процент от „свръхпроизведеното“, цифровият печат намалява разхищенията в печатната дейност. Освен това, за разлика от други печатни процеси, при цифровия печат не се използват химикали, вода или материали за изготвянето на плаки. 


Сигурност на марката 

Сравнително нова, но разрастваща се област за цифров дизайн и печат с най-новите софтуерни решения, е инкорпорирането на фонове със защитен дизайн и специални функции, променливи изображения, микротекст, функции против копиране и много други. 


Проследяване и откриване 

Фактът, че цифровите етикети могат да се отпечатват индивидуално, означава, че доставчиците на печатни услуги могат да произвеждат последователно номерирани или кодирани етикети, да създават скрити кодове, съответстващи на видими кодове, и да предоставят променящи се кодове, които могат да се използват с технология за смартфони – като всичко това предлага нови възможности за решения за етикети, свързани с проследяването и откриването. 

Защо цифровият печат на етикети създава нов бизнес

Защо цифровият печат на етикети създава нов бизнес

Нови възможности

Цифровият печат на етикети също така предлага повече работа за собствениците на конвенционални печатни преси, като създава нови възможности за по-малки тиражи и пазарни ниши за печат върху ролково фолио без залепващо покритие за термосвиваеми ръкави и гъвкави материали. Около 14% от компаниите за етикети в преработвателната индустрия, които са инвестирали в цифрови преси, сега също произвеждат рентабилни малотиражни, средно- до тесноформатни гъвкави опаковки – сашета, пликове, туби, капаци за буркани, торби и гъвкави материали – за клиенти, които са започнали само с етикети.

Печат на етикети

Печат на етикети

Технология от бъдещето среща предимствата на настоящето

Konica Minolta предлага лесен за използване пакет от качествен софтуер и хардуер, който дава възможност да се възползвате от всички предимства на новата цифрова технология, без да изпитате нито един от потенциално негативните ефекти на прехода към нея.


Пакетът има за цел да Ви даде технологията на бъдещето – без да се налага да жертвате предимствата на настоящето.

Хардуер
Направете прехода от аналогов към цифров печат – безболезнено

Последните проучвания на отрасъла показват, че най-важните „слаби места“ за бизнес на компаниите за етикети в преработвателната индустрия са по-краткото време за изпълнение и намирането на квалифицирани оператори на преси. Така че ако търсите печат на едно място за незабавно справяне с тези два „нарастващи проблема“, компанията Ви да премине безпроблемно от конвенционално към цифрово производство на етикети, да се отворите към обширни нови цифрови пазари и да създавате малки серии висококачествени етикети и стикери със скорост и гъвкавост, за които ще се говори сред Вашите клиенти, AccurioLabel е цифровата преса за Вас.

Софтуер
Вие извършвате печатането. Оставете на нас връзването на страниците.

Със своя базиран на PDF работен процес и богат набор от функции AccurioPro Label Impose е един наистина впечатляващ инструмент. Този софтуер позволява на операторите да се справят с широк спектър от задачи за предпечат от един пункт за управление, може да се съчетае безпроблемно с нашия хардуер AccurioLabel печатна преса. Липсващото парченце във Вашия пъзел за цифров печат на етикети. Единственият софтуер за цифров печат на етикети, от който някога ще имате нужда.

Услуги
Винаги на Ваше разположение

Нашият опитен и компетентен персонал от специалисти ще отговори на всички Ваши въпроси и ще Ви покаже как да работите с продукта си. Нашите услуги функционират във Ваша полза в рамките на система за поддръжка, предназначена да гарантира на Вас и на компанията Ви извличането на максимална полза от решенията. Ние предлагаме широка гама от различни услуги, включително оптимизирани услуги за печат, за да комбинираме консултиране; внедряване на хардуер и софтуер; управление на работния процес, за да намалите разходите за документи; и интелигентни услуги за защита, за да поддържате безопасността на бизнеса си.

Печат на етикети: пригответе се за утрешните пазари – днес

Печат на етикети: пригответе се за утрешните пазари – днес

Всички функции, от които се нуждаете (и още една или две)

Мощният микс от софтуерни и хардуерни решения от Konica Minolta е създаден с една цел: да даде възможност компанията Ви да премине безпроблемно от аналогова към цифрова обработка, да включи стабилно Вашия печатен бизнес в процъфтяващите печалби от дизайна на етикетите на бъдещето и да се възползвате от максималната полза и добавена стойност на цифровия печат. 


Нашите функции ще дадат възможност да предложите на клиентите си персонализация, да намалите текущите си разходи, да опростите работата си и да създадете свой собствен безпроблемен и персонализиран вариант на прехода към цифров печат. Можете да предлагате по-кратки тиражи, гъвкави времена на доставка и много повече. Същевременно онези надеждни аналогови преси ще продължават да участват в нашия продуктов микс. Накратко, нашите функции Ви дават възможност да се възползвате от всички предимства на новата технология, като едновременно с това запазвате рентабилността на съществуващото си аналогово оборудване по време на прехода. А какви са тези функции? Ползите за Вашата компания от нашия продуктов микс за цифров печат на етикети включват:

Могат да бъдат избрани скорости в минута от 18,9 m, 13,5 m и 9,45 m, за да съответстват на използваните носители

Могат да бъдат избрани скорости в минута от 18,9 m, 13,5 m и 9,45 m, за да съответстват на използваните носители

Цветовете се обработват при разделителна способност 1200 dpi x 8 бита с 256 градации, изразени в 1 пиксел

Цветовете се обработват при разделителна способност 1200 dpi x 8 бита с 256 градации, изразени в 1 пиксел

Задачи, като например регулиране на цветовете, отнемащи изключително много време на аналогово оборудване, сега се изпълняват за секунди

Задачи, като например регулиране на цветовете, отнемащи изключително много време на аналогово оборудване, сега се изпълняват за секунди

Работата с принтера е интуитивна, като се следват инструкциите на екрана – не се налага продължително обучение на потребителя

Работата с принтера е интуитивна, като се следват инструкциите на екрана – не се налага продължително обучение на потребителя

Триизмерната хибридна конструкция, която включва функционални полимери, осигурява висока производителност за всички типове носители

Триизмерната хибридна конструкция, която включва функционални полимери, осигурява висока производителност за всички типове носители

Не се налага предварително нанасяне на покритие върху носителите

Не се налага предварително нанасяне на покритие върху носителите

Технология за контрол на плътността на изображението

Технология за контрол на плътността на изображението

Технология за тонер Simitri® HD E

Технология за тонер Simitri® HD E

Бизнес оформление на печата

Prokom е потребителската общност на Konica Minolta, където можете да намерите проучване на пазара, информация и практически инструменти, които ще ви помогнат да сте по-информирани, по-продуктивни и в крайна сметка по-печеливши. В Prokom вярваме, че не става въпрос само за това което правите, а за това което правите възможно

Присъединете се към Prokom
prokom logo horizontal

Пригответе се за утрешните пазари – днес

Пригответе се за утрешните пазари – днес

Свържете се с нас

Ползите от печата на етикети включват безпроблемен работен процес, ефективност на разходите, производствени и маркетингови възможности, екологична устойчивост и много други.

Ако желаете да говорите с някой от експертите ни за ползите от използването на Konica Minolta за разполагане на най-добрите решения за цифров печат на етикети в индустрията днес или да изпробвате нашите най-нови продукти с цел да решите кои от тях ще отговарят най-точно на нуждите на компанията Ви, просто щракнете по-долу за да се свържете с нас!

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Желая да получа информация на:

Политика за поверителност:*
Enter security code:
 Security code

Текстовите полета с * са задължителни!