Печат на етикети: пригответе се за утрешните пазари днес

Дигиталното производство на етикети ви подготвя за бъдещето на отрасъла. Без излишна работа или риск.

Дигитална технология – лиценз за печат на етикети?


Дигиталното производство на етикети процъфтява. За да извлечете полза от този растеж, се възползвайте от новите предимства на цифровия печат и запазете рентабилността на Вашето аналогово производствено оборудване, докато правите преход с допълващия подход на Konica Minolta към печатните услуги.

В наши дни професионално отпечатаните етикети са голям бизнес. Много голям. Отраслите трябва да идентифицират и разграничат своите продукти и марки, персонализираните етикети могат да бъдат използвани по нови и вълнуващи начини, а обемът на отпечатаните квадратни метри в сектора почти се е удвоил през последните години. Дори в тази онлайн ера дизайнът на етикета играе изключително важна роля при приемането на даден продукт. Етикетът или стикерът върху бутилка или опаковка отразява посланието и идентичността на марката. 

 

Какво е печат на етикети? 

Днес би било невъзможно за сферите на продажбата на дребно, търговията, промишлеността или разпространението да функционират без етикети. Те могат да бъдат открити с многоцветни илюстрации върху почти всичко, което купуваме във физическите магазини за продажба на дребно, аптеките, магазините от типа „Направи си сам“ и дори извънградските хипермаркети и градински центрове – независимо дали продуктите са предварително опаковани в бутилки, туби, буркани, саксии, табли или други видове контейнери, обвити в термосвиваемо фолио или дори прикрепени директно към толкова разнообразни артикули, като косачки за трева, тенис ракети, дрехи или железария. 


Етикетите са важен носител, който може да бъде използван за идентифициране и помощ при предлагането на пазара на всички видове стоки, както и за предоставяне на основна потребителска или свързана с нормативната уредба информация, като например тегло или обем, данни за контакт с доставчик или производител, опис на съставките или съдържанието и може би информация за съхранение, манипулиране, здравословно хранене, употреба или безопасност. 


Освен това почти всички етикети днес имат баркод – схемите, съставени от черни и бели линии, които се сканират на автоматизираните каси, за да се идентифицира и маркира цената на артикулите върху касовата бележка на потребителя. Маркираните с баркод етикети от различен вид се използват също така в секторите на производството, доставката и разпространението за разнообразни приложения, като монтаж и заводска автоматизация, за идентифициране на компоненти и части, както и в сферата на проследяването и откриването по веригата за доставки. 


Иновациите в областта на етикетите през последните години доведоха и до развитието на специални видове етикети с възможности за взаимодействие с мобилни телефони за достъп до уебсайтове, за предоставяне на допълнителна потребителска информация, за участие в състезания, за провеждане на игри или за включване в социални мрежи. Някои етикети дори са уникално променливи или персонализирани. 


Накратко – етикетите станаха съществена част от съвременното ежедневие под една или друга форма.  Ето защо едва ли е изненада, че етикетите от всички видове са един от най-бързо разрастващите се сектори в печатната индустрия заедно с гъвкавите опаковки, който сектор отчита около 4– 6% годишен ръст в световен мащаб за период най-малко в последните 30 години (настоящият ръст се оценява на 4,7%), като почти винаги постига ръст над този на БВТ. В глобален мащаб етикетите се произвеждат от високоспециализирана ниша в сектора на печатната индустрия, която понастоящем генерира над 60 милиарда долара оборот. 

Ползите от печата на етикети

Ползите от печата на етикети

Дигитални преси за етикети

Секторът за печат на етикети се разрасна до такава степен, че годишните инсталации на цифрови преси за етикети сега са почти 30% от всички инсталации за тесноформатен печат (narrow-web) в цял свят, като в края на 2015 г. над 3000 цифрови преси за етикети са монтирани по целия свят в индустрията за етикети. 


В перспектива се предвижда до 2020 г. цифровите преси за етикети да достигнат близо 40% или повече от всички годишни инсталации на преси за тесноформатен печат. 


В този контекст общата стойност на заданията за дигитално отпечатани етикети днес се смята за много по-голяма от самите разходи за печат. Оценките на отрасъла показват, че макар и понастоящем цифровият печат на етикети да е само около 3% до 5% от целия обем на заданията за печат на чувствителни на натиск етикети, той съставлява около 15% до 18% или повече от стойността на всички задания за печат. 


Многото ползи от този разрастващ се сектор включват:


Безпроблемен работен процес 

Безпроблемният работен процес се превърна в една от основните характеристики на успешното цифрово производство на етикети. Той осигурява основата за намаляване до минимум на грешките и документацията, съкращава времето за реакция и осигурява непрекъснато актуализиращо се производство и информация за клиента, както и съкращаване на времето за изпълнение. 


Разходна ефективност 

В сравнение с конвенционалния печат на етикети цифровият процес не използва печатни форми, химикали и процеси за изготвянето им, както и няма изискване за време, което ви спестява пари. 


Ползи за производството 

За собственика на марката възможността да намали или елиминира складирането на етикети, да намали времето до пускане на пазара и да подобри ефективността на веригата на доставките може да се окаже неоспорима причина да се обърне към дигиталното производство на етикети. Голям интерес представлява и възможността за производство „точно навреме“, малките тиражи за коректура и пробен маркетинг на етикетите. 


Маркетингови възможности 

Новата добавена стойност и маркетинговите възможности за собствениците на марки и то за почти всякакъв размер на бизнеса, станаха истински център на вниманието за потребителите на етикети в днешната все по-конкурентна среда. Има много примери къде решенията за цифров печат са предоставили възможността за лесно производство на най-различни версии или варианти, изображения с променлив дизайн, персонализирани етикети, масова персонализация, нови промоционални възможности и дори етикети, свързани с регионални, сезонни или специални събития. За производителя на дигитални етикети тези маркетингови възможности предлагат потенциала за добавяне на стойност и повишаване на рентабилността. 


Околна среда и устойчивост 

Едва ли има съмнение, че околната среда и устойчивостта станаха важни за разглеждане въпроси. Като произвежда точните количества, а не процент от „свръхпроизведеното“, цифровият печат намалява разхищенията в печатната дейност. Освен това, за разлика от други печатни процеси, при дигиталния печат не се използват химикали, вода или материали за изготвянето на печатни форми. 


Сигурност на марката 

Сравнително нова, но разрастваща се област за цифров дизайн и печат с най-новите софтуерни решения, е инкорпорирането на фонове със защитен дизайн и специални функции, променливи изображения, микротекст, функции против копиране и много други. 


Проследяване и откриване 

Фактът, че цифровите етикети могат да се отпечатват индивидуално, означава, че доставчиците на печатни услуги могат да произвеждат последователно номерирани или кодирани етикети, да създават скрити кодове, съответстващи на видими кодове, и да предоставят променящи се кодове, които могат да се използват с технология за смартфони. Всичко това предлага нови възможности за решения за етикети, свързани с проследяването и откриването. 

Защо цифровият печат на етикети създава нов бизнес

Защо цифровият печат на етикети създава нов бизнес

Нови възможности

Цифровият печат на етикети също така предлага повече работа за собствениците на конвенционални печатни преси, като създава нови възможности за по-малки тиражи и пазарни ниши за печат върху ролково фолио без залепващо покритие за термосвиваеми ръкави и гъвкави материали. Около 14% от компаниите за етикети в преработвателната индустрия, които са инвестирали в цифрови преси, сега също произвеждат рентабилни малотиражни, средно- до тесноформатни гъвкави опаковки – сашета, пликове, туби, капаци за буркани, торби и гъвкави материали – за клиенти, които са започнали само с етикети.

Печат на етикети

Печат на етикети

Технология от бъдещето среща предимствата на настоящето

Konica Minolta предлага лесен за използване пакет от качествен софтуер и хардуер, който дава възможност да се възползвате от всички предимства на новата цифрова технология, без да изпитате нито един от потенциално негативните ефекти на прехода към нея.


Пакетът има за цел да Ви даде технологията на бъдещето – без да се налага да жертвате предимствата на настоящето.

Хардуер
hardware icon
Направете прехода от аналогов към цифров печат – безболезнено

Последните проучвания на отрасъла показват, че най-важните „слаби места“ за бизнес на компаниите за етикети в преработвателната индустрия са по-краткото време за изпълнение и намирането на квалифицирани оператори на преси. Така че ако търсите печат на едно място за незабавно справяне с тези два „нарастващи проблема“, ако искате компанията ви да премине безпроблемно от конвенционално към цифрово производство на етикети, да се отворите към обширни нови цифрови пазари и да създавате малки серии висококачествени етикети и стикери със скорост и гъвкавост, за които ще се говори сред вашите клиенти, AccurioLabel е цифровата преса за вас.

Софтуер
software icon
Вие извършвате печатането. Оставете на нас връзването на страниците.

Със своя базиран на PDF работен процес и богат набор от функции AccurioPro Label Impose е един наистина впечатляващ инструмент. Този софтуер позволява на операторите да се справят с широк спектър от задачи за предпечат от един пункт за управление, може да се съчетае безпроблемно с нашия хардуер AccurioLabel печатна преса. Липсващото парченце във вашия пъзел за цифров печат на етикети. Единственият софтуер за цифров печат на етикети, от който някога ще имате нужда.

Услуги
service icon
Винаги на Ваше разположение

Нашият опитен и компетентен персонал от специалисти ще отговори на всички ваши въпроси и ще ви покаже как да работите с продукта си. Нашите услуги функционират във ваша полза в рамките на система за поддръжка, предназначена да гарантира на вас и на компанията ви извличането на максимална полза от решенията. Ние предлагаме широка гама от различни услуги, включително оптимизирани услуги за печат, за да комбинираме консултиране, внедряване на хардуер и софтуер, управление на работния процес, за да намалите разходите за документи и интелигентни услуги за защита, за да поддържате безопасността на бизнеса си.

Всички функции, от които се нуждаете

Мощният микс от софтуерни и хардуерни решения от Konica Minolta е създаден с една цел: да даде възможност компанията ви да премине безпроблемно от аналогова към цифрова обработка, да включи стабилно вашия печатен бизнес в процъфтяващите печалби от дизайна на етикетите на бъдещето и да се възползвате от максималната полза и добавена стойност на цифровия печат. 


Нашите функции ще дадат възможност да предложите на клиентите си персонализация, да намалите текущите си разходи, да опростите работата си и да създадете свой собствен безпроблемен и персонализиран вариант на прехода към дигитален печат. Можете да предлагате по-кратки тиражи, гъвкаво време на доставка и много повече. Същевременно онези надеждни аналогови преси ще продължават да участват в нашия продуктов микс. Накратко, нашите функции ви дават възможност да се възползвате от всички предимства на новата технология, като едновременно с това запазвате рентабилността на съществуващото си аналогово оборудване по време на прехода. А какви са тези функции? Ползите за Вашата компания от нашия продуктов микс за цифров печат на етикети включват:

   

   

Икона за функцията за качество

Цветовете се обработват при разделителна способност 1200 dpi x 8 бита с 256 градации, изразени в 1 пиксел

Икона за функцията за печат

Технология за контрол на плътността на изображението

Икона за функцията за работа с носители

Не се налага предварително нанасяне на покритие върху носителите

Икона за функцията за докосване

Работата със системата е интуитивна, като се следват инструкциите на екрана – не се налага продължително обучение на потребителя

Speed feature icon

Могат да бъдат избрани скорости в минута от 18,9 м, 13,5 м и 9,45 м, за да съответстват на използваните носители

Technology feature icon

Технология за тонер Simitri® HD E

Speed feature icon

Задачи, като например регулиране на цветовете, отнемащи изключително много време на аналогово оборудване, сега се изпълняват за секунди

Икона за функцията за персонализиране

Триизмерната хибридна конструкция, която включва функционални полимери, осигурява висока производителност за всички типове носители

Бизнес оформление на печата

Prokom е потребителската общност на Konica Minolta, където можете да намерите проучване на пазара, информация и практически инструменти, които ще ви помогнат да сте по-информирани, по-продуктивни и в крайна сметка по-печеливши. В Prokom вярваме, че не става въпрос само за това което правите, а за това което правите възможно

Присъединете се към Prokom

Трябва ли да премина към дигитален печат?


Разберете с Digital1234
За конвенционалните аналогови производители на етикети, които искат да инвестират за първи път в дигитален печат на етикети, зад решението стои нещо повече от просто закупуване на нова печатаща машина или процес. Това изисква задълбочена предварителна оценка и обмисляне, включително решения относно хората, продажбите и маркетинга, възможностите за предпечат и управлението на цветовете във всяка отделна компания.

 

Идентифицирайте, оценете, обосновете и внедрете

Инвестирането в дигитален печат на етикети означава отстъпване назад и критичен поглед върху начина, по който правите бизнес и как поддържате връзки през цялата си работна верига и с клиентите си. За натоварените печатници и производители на етикети, които искат да инвестират за пръв път в технологии за цифров печат, предизвикателството често е да знаят какви въпроси да си зададат, кой в ​​компанията трябва да участва в процеса на вземане на решения и какви са последиците за другите отдели или дори клиенти.


За да подпомогне компаниите при тяхното мислене и вземане на решения, Konica Minolta е проектирала ръководството за оценка Digital1234. Тази програма за развитие на бизнеса е бизнес-базиран въпросник, обхващащ редица ключови бизнес теми; използвайки проста и визуална система на „светофар“, оценката ви помага бързо да идентифицирате областите на вашия бизнес, които биха могли да се възползват от преминаването към дигиталното, като проучите всяка отделна бизнес възможност. Той се фокусира върху специфичните нужди на производителите на етикети и компаниите, участващи в дизайна.


Чрез изследване на области като вашия съществуващ бизнес, как бихте могли да генерирате нов бизнес чрез инвестиции в дигитално оборудване, като разбирането на вашите служители за дигитален печат и управлението на дигиталната производствена среда, планът Digital1234 в четири стъпки - Идентифициране, Оценка, Обосновка и Изпълнение - ще ви каже със сигурност дали е подходящ моментът вашата организация да премине към дигитално производство.

Идентифициране

# 1 1

Обосновка

# 2 2

Оценка

# 3 3

Прилагане

# 4 4

Уебинар: „Дигитален печат на етикети от рола към рола – представяне на AccurioLabel 230”


AccurioLabel 230 е система, подходяща за търговски и за дигитални печатници, които искат да разширят възможностите на съществуващия си бизнес, за да завладеят нов пазарен сегмент . По време на уебинара представяме:
1. Възможности и принцип на работа на Accurio Label 230
2. Варианти за надпечат и съчетание с други технологи.
3. Допълнителни опции – идеи и добри практики, с които да се разшири диапазона на произвежданите продукти.
4. Въпроси и отговори

Гледайте уебинара
Webinar_AccurioLabel230

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С РОЛНИЯ ПЕЧАТ НА АРТ ИНЖЕНЕРИНГ

Арт Инженеринг използва първото поколение етикетна мапина на Коника Минолта bizhub PRESS C71cf. Прочетете как се промени бизнеса им с внедряване на дигитиална етикетна преса.

Вижте успешната история
ARTENG_cover