Обществени институции в България избраха термално видеонаблюдение MOBOTIX за прецизна детекция на повишена телесна температура на хора

| 17 март 2020

Разразилата се с много бързи темпове ситуация във връзка с обявяването извънредно положение в страната, поради развитието на пандемия в световен мащаб, наложи държавните институции и компаниите в България бързо и адекватно да реагират на предизвикателствата на новата среда и да потърсят най-добрите възможности да защитят своите служители. Едно от решенията за постигане на сигурна и здравословна работна среда е прецизното измерване на повишена телесна температура на граждани на входа на сгради - държавни учреждения, големи офис сгради, производствени сгради, банки и др.


Благодарение на възможностите, които предлагат решенията с термовизионни камери на немската компания MOBOTIX, Коника Минолта България вече съдейства с планирането и изграждането на цялостни решения за термално видеонаблюдение в пълно съответствие с изискванията и нуждите на всеки отделен клиент- независимо дали става дума за производствено предприятие с огромен персонал, който работи на трисменен режим, аутсорсинг компания, която използва помещения в голяма офис сграда или институция от публичната администрация. По този начин бизнесът и държавните институции могат да покажат грижата и отговорното си отношение в осигуряването на добри и сигурни условия за работа на служителите си.Термалните камери MOBOTIX измерват изключително прецизно топлинното излъчване от обекти и хора и разполагат с вградени IoT функционалности, които могат да изпратят автоматични нотификации, с цел да се реализират последващи превантивни действия . По този начин може да се предотвратява достъпа до сградата на съответното лице, което може да представлява потенциална опасност. Технологията се базира на безконтактна процедура за генериране на изображения, която дава възможност да се види топлинното излъчване от предмет или тяло на човек в невидимия спектър за човешкото око.Решенията за видеонаблюдение на MOBOTIX са разработени и се изпълняват при пълно спазване на GDPR изискванията - камерата не показва разпознаваеми детайли, които могат да позволят идентифициране на лицата.

Изборът на прецизна система за термалното видеонаблюдение показва отговорното отношение на работодателя спрямо служителите и успешно може да се приложи в компании различни по мащаб, и в разнообразни индустрии – като производство, логистика, транспорт, дистрибуция, ритейл, фасилити мениджмънт, телекомуникации и ютилити сектора, разбира се и в сгради на държавната администрация и ключови обекти от националната транспортна инфраструктура.През 2018 г. Коника Минолта България разшири портфолиото си със цялостни системи за видеонаблюдение на немската компания MOBOTIX, които променят начина, по който възприемате сигурността. Чрез висококачествената видеоинфраструктура на смарт камерите MOBOTIX можете да разчитате на видеонаблюдение, гарантиращо 360° визия, термално видеонаблюдение, автоматизация и вградени аналитики, висококачествени и ясни изображения, изпращане на уведомления по електронната поща, задействане на предварително дефинирани сценарии за предприемане на превантивни действия и др.


Ако желаете да заявите демонстрация на решенията за термално видеонаблюдение MOBOTIX, моля, последвайте този линкСвързани статии

Свързани статии