Интелигентните видео решения на Коника Минолта отново със SYSS сертификат за IT сигурност

| 29 юли 2021

Потвърдено: Охранителните камери МX6 и интелигентната видео платформа Mobotix 7 са с възможно най-добрата сигурност и защита


Независимият институт SySS GmbH е тествал и сертифицирал сигурността на интелигентната видео платформа MOBOTIX 7 и охранителните камери MOBOTIX Mx6. С това водещият иститут, който всяка година прави специализирани тестове за защита от проникване на различни IT системи, потвърди възможно най-високото ниво на киберсигурност на серията продукти MOBOTIX на Konica Minolta.

По време на тестовете хардуерните и софтуерните компоненти са подложени на симулирани хакерски атаки в няколко сценария. Те съответстват на настоящите кибератаки, които наскоро доведоха до кражба на данни в целия свят. Тест специалистите на SySS GmbH са запознати с последните методи за атака върху ИТ системите и изследват как да се предотврати проникването в цифрова инфраструктура. С това изключително ноу-хау SySS GmbH тества ИТ ландшафта и търси слабости и уязвимости в сигурността.

 

quotation marks

Подновяването на сертификата SySS за платформата MOBOTIX 7 и серията камери Mx6, част от портфолиото от услуги за видео решения на Konica Minolta, потвърждава нашите високи стандарти по отношение на сигурността. Ние предлагаме на нашите клиенти само услуги за видео решения, които осигуряват възможно най-добрата защита - не само за хора, съоръжения, стоки, терени или сгради, но и за данните, които нашите записи събират.

Inoue Shintaro

Head of Video Solutions Services, Konica Minolta Business Solutions Europe

С услугите за видео решения на Konica Minolta клиентите могат да бъдат сигурни, че ще продължат да бъдат защитени срещу кибератаки. Платформата MOBOTIX 7 и серията камери Mx6 са сред водещите на пазара в приложенията за камери на IoT. Те са оценени по целия свят със своята здравина, издръжливост и енергийно ефективни решения. Въпреки децентрализирания подход, системата е ONVIF и H.264 съвместима.

Искате да научите повече за решенията за интелигентно и изключително сигурно видеонаблюдение от Mobotix и Коника Минолта? Оставете своето име и телефон и наш консултант ще се свърже с вас.