Konica Minolta представя пресата AccurioLabel 400, насочена към печатници от среден и висок клас

| 30 май 2022

Konica Minolta представи новата си етикетна преса, AccurioLabel 400, с което ускорява присъствието си на пазарите на етикети, опаковки и обогатяване на печата. Компанията вече е лидер на европейския пазар на цифровите етикетни системи с 28% пазарен дял през 2021 г. На представянето в Мадрид бяха разкрити първите подробности за машината, която ще е насочена към производители на етикети със среден и висок обем и ще осигури достъпен висококачествен дигитален печат.


Първото публично представяне на AccurioLabel 400 се състоя на изложението на Konica Minolta за европейски етикети и опаковки в Мадрид. Официалният старт на продажбите на AccurioLabel 400 е планиран за Q1 на 2023 г.

quotation marks

“AccurioLabel 400 добавя стойност към нашата широка гама от иновативни решения за печат, за да даде възможност за дигитална трансформация, която включва работни потоци, софтуер и автоматизация на процесите, както и облачни решения. Дигитализацията на етикетната индустрия ще продължи да се ускорява с двуцифрен прогнозиран годишен ръст. Възможностите са навсякъде. Необходима е само искра, която да се разпали, за да може тези възможности се оползотворят.

Карстен Бамберг

Мениджър бизнес развитие, професионален печат в Konica Minolta Europe

„Представянето на AccurioLabel 400 на нашето европейско изложение за етикети и опаковки ни предоставя още една перфектна възможност да помогнем на нашите клиенти да преоткрият печата. Работейки в партньорски подход с тях, ние се опитваме непрекъснато да разработваме идеи и проекти, да създаваме възможности и да помагаме на клиентите си да постигнат и дори да надхвърлят своите цели”

Той добави: „С приблизително 3000+ производители на етикети на пазарите със среден и голям обем, ние се чувстваме уверени, че ще заемем значителен пазарен дял с нашия AccurioLabel 400, който ще има изключително конкурентна обща цена на притежание."


На клиенти на AccurioLabel 230, които разширяват собствения си бизнес на нарастващите пазари на производство на етикети и опаковки, Konica Minolta AccurioLabel 400 ще бъде предоставен като възможност за надстройване. Важните нови разработки на новата дигитална етикетна преса включват възможността за разширяване на приложенията с бял тонер, подобрена производителност със скорост на печат до 39,9 метра в минута и допълнително намаляване на експлоатационните разходи благодарение на още по-издръжливия живот на частите, както и подобрено качество на печат. Предлага се в 4- и 5-цветен вариант.

Интелигентната грижа за качеството на Konica Minolta и IQ-520 ще увеличат използваемостта и автоматизацията с AccurioLabel 400, следователно производството на етикети ще се възползва от по-високи нива на контрол. Intelligent Quality Care позволява контрол в реално време на непрозрачността на белия тонер, контрол на стабилността на цвета, както и автоматично калибриране, корекции на плътността и създаване на профил.

С възможност за резолюция на печат 1200 dpi (еквивалентно на 3600 dpi), тонер пресата за етикети на Konica Minolta AccurioLabel 400 с едно минаване на медията ще печата върху хартия с ширина до 330 mm или 250 mm.

Множество монитори със сензорен панел в три различни области на етикетната машина позволяват интуитивна работа и лекота при използване от операторите, елиминирайки необходимостта от задълбочено обучение на потребителя. Задания, които са отнемали време на аналоговите машини, могат да се изпълняват бързо и точно при осигуряване на стабилно качество на печат.

Тази година Konica Minolta отпразнува 1000-та инсталационна доставка на своята изключително успешна цифрова печатна машина AccurioLabel 230 – по-малко от седем години от навлизането на компанията на пазара на етикети.

🔜 НОВАТА ЕТИКЕТНА ПРЕСА НА KONICA MINOLTA ACCURIOLABEL 400

Представяме ви новата ни етикетна преса, AccurioLabel 400, тъй като ускоряваме присъствието си на пазарите за етикети, опаковки и обогатяване на печата. Първото публично представяне на AccurioLabel 400 се състоя на нашето европейско изложение за етикети и опаковки в Мадрид (30.05.22 - 03.06.22). Официалният старт на продажбите е планиран за Q1 през 2023 г.