AccurioPress C7100 спечели наградата BLI 2022 PRO Colour на Keypoint Intelligence

| 9 октомври 2022

След малко повече от година от старта на продажби, производствената листова тонер-базирана преса AccurioPress C7100 на Konica Minolta спечели още едно важно признание – наградата Buyers Lab (BLI) 2022 Color PRO на Keypoint Intelligence, водещ независим оценител на хардуер, софтуер и услуги за обработка на документи.


След сериозни полеви тестове Konica Minolta AccurioPress C7100 със сървър за печат EFI Fiery IC-319 бе обявена за "изключителна“ производствена CMYK дигитална преса за средни обеми по време на последния кръг на Keypoint Intelligence BLI 2022 PRO Awards. Тази награда се явява поредното постижение на производствената система след сертификата TÜV Rheinland от 2021 г., който включва съответните национални и международни приложими стандарти от серията „Безопасност на детските играчки”.

Серията тонер-базирани преси AccurioPress C7100/C7090 на Konica Minolta, която беше пусната през юни 2021 г., работи при 100/90 стр./мин. Набор от технологични и софтуерни иновации помагат на клиентите да се съсредоточат върху гъвкавостта, оперативната ефективност и разширяването на своята дейност. Доставчиците на печатни услуги се възползват от усъвършенствана автоматизация, по-малко човешка намеса и подобрена обща цена на притежание (TCO).

„На този конкурентен пазар сме щастливи да покажем колко отлично се представи тази печатна машина, за да заслужи една от нашите награди BLI 2022 Color PRO“, каза Дейвид Суитнам, директор "Research & Lab Services EMEA/Asia" в Keypoint Intelligence. „Използваме алгоритъм, включващ множество тестови инструменти, за да оценим цялостната ефективност. Устройствата трябва да се представят на много високо ниво, за да могат да отговарят дори на условията за награда PRO, за което не е достатъчно просто да бъдеш най-добър в съответната категория.“

quotation marks

Горди сме, че Keypoint Intelligence присъди тази награда на нашата преса AccurioPress C7100 след строги условия на тестване и оценка. Гледаме на този факт като признание за нашата цялостна визия и отдадеността ни към клиентите в опит да им предложим добавена стойност чрез иновативни продукти, софтуер и услуги. В Konica Minolta непрекъснато преоткриваме възможностите в индустрията и се стремим да изградим бъдещето заедно с нашите клиенти

Карл Фридрих Еденхайзен

Продуктов мениджър в Konica Minolta Business Solutions Europe


Серията AccurioPress C7100 е проектирана по начин, който позволява да се поддържа силно оптимизирана производствена среда, където клиентът може да преоткрие гъвкавостта. Системата предлага избор от различни опции за контролера от EFI, CREO и собственото предложение на Konica Minolta, за да може да отговари напълно на изискванията на клиентите.

Някои от основните характеристики на серията са:

  • Безупречно качество - най-новият тонер Simitri V на Konica Minolta е екологичен и предлага висококачествена производителност. Възпроизвежда превъзходно качество на по-широк спектър от носители до 400 г/м2. В комбинация с изходна разделителна способност от 3 600 dpi еквивалент x 2 400 dpi, се постигат изключителни резултати дори при най-дългите тиражи.

  • Разширени възможности - с банери с автоматичен дуплекс до 900 мм и гъвкавост за работа с релефни и текстурирани носители, боравенето с машините е толкова просто, че и най-сложните проекти могат да се изпълняват от един оператор. 

  • Интелигентна автоматизация - чрез незабавно и прецизно откриване на точния субстрат, който се използва, опционалният интелигентен медиен сензор IM-101 значително намалява производственото време производство. В същото време модулът за управление на качеството IQ-501 осигурява перфектно постоянно качество на цветовете и на регистрацията лице-гръб при всеки отпечатък в реално време. Без повторнo калибриранe или проверки по време на изпълнението, потребителите се възползват от отпечатването на данни от изображения, които директно се сравняват със сканирането на данни от IQ-501 с проверка на отпечатване на променливи данни в реално време (VDP). Може да се извършва проверка за промени в текста и изображенията с корекция на цвета и регистрацията в реално време.

  • Подобрени довършителни опции - както при цялото портфолио на AccurioPress, в допълнение към възможността за създаване на брошури, телбодиране, топло лепене (perfect bindiing) и поставяне на спирала се предлагат и широка гама от довършителни и други функции. TU-510 на Konica Minolta, първият в света вграден модул за обрязване и биговане, успешно представен с високообемната производствена система C14000, се предлага за серията AccurioPress C7100. TU-510 е четиристранен модул за обрязване и биговане, който позволява пълна поддръжка на довършителни работи за дълги листове, брошури, директна поща и предлага специални опции за рязане на визитни картички.

  • Изключителна издръжливост - надеждността води до рентабилност. Сред новите технологии, вградени в машината, са по-издръжлив смазан барабан, повишена стабилност при равни фонове благодарение на двужилна корона с автоматично почистване, оптимизирано решение за транспортиране на хартията и двойна система за регистрация за подобрена съвместимост на хартията и точност на подаване.

Серията AccurioPress C7100

Фокусирана върху оптимизирането на производителността, тази нова производствена серия предлага усъвършенствани технологии, за да отговори на търсенето на високо качество. Компактна и интелигентна, AccurioPress C7100 ще ви позволи да отговорите на изискванията на повече клиенти и да помогнете на вашия бизнес да расте.