Нова мастиленоструйна преса B2 от Konica Minolta, KM-1e HD

| 2 февруари 2022

Konica Minolta пуска AccurioJet KM-1e HD LED UV мастиленоструйна преса и продължава да разширява присъствието си в опаковъчната индустрия, търговския печат и промишления сектор



Konica Minolta обяви пускането на нова мастиленоструйна B2 преса, новия модел AccurioJet KM-1e с висока разделителна способност (HD), еволюция на AccurioJet KM-1e, която ще допринесе за по-нататъшното разширяване на бизнеса на клиентите на Konica Minolta.


Чрез включване на нова HD технология бяха направени подобрения в качеството на производство за AccurioJet KM-1e. Те се отнасят до възпроизвеждането на тоновете на кожата, еднородността на плътния фон и възпроизвеждането на текстури с най-доброто в индустрията качество на изображението. Фотокниги, художествени книги и дигитален печат на опаковки са сред пазарните ниши, подходящи за новия модел.

След представянето на AccurioJet KM-1 B2+ листовата пълноцветна UV мастиленоструйна дигитална преса през 2016 г., Konica Minolta непрекъснато подкрепя трансформацията и разширяването на бизнеса на своите клиенти. Основната цел на компанията да остане близо до своите клиенти ѝ позволи да надгради собствените си технологии.

През 2020 г. беше пуснат моделът KM-1e, който позволява печат с висока добавена стойност с подобрена съвместимост с довършителни технологии на външни доставчици и по-широк набор от субстрати. Хартия без покритие, с покритие, хартия с художествено покритие, цветни и метализирани хартии, прозрачни носители, пластмасови субстрати, платно и каменна хартия са измежду всички субстрати, които могат да се използват.

LED UV мастиленоструйната преса AccurioJet KM-1e на Konica Minolta, наричана "швейцарския  нож" по отношение на печата, тъй като има толкова много приложения, е получила сертификат INGEDE за извличане на мастилото от хартията както за хартия без покритие, така и за хартия с покритие, което улеснява рециклирането на медиите. Съвсем наскоро устройството получи системен сертификат Idealliance® Master Elite ISO/PAS 15339, потвърждавайки способността му да отговаря на изискванията за цветово пространство, определени от Характеризираните референтни условия за печат (CRPC) на ISO/PAS 15339.

Опирайки се на тези силни страни, новият модел AccurioJet KM-1e HD на Konica Minolta допълнително подобри привлекателността си за приложения като фото и арт книги. За да има тясна съвместимост със съществуващите машини за довършителни операции на клиентите, Konica Minolta работи в партньорство с различни доставчици за персонализиране на системите за свързване. В допълнение към техническите характеристики, области като анализиране на състоянието на работата на машината и подобрения в производителността са разработени в тясно сътрудничество с клиентите.

В Европа първият клиент на модела AccurioJet KM-1e HD на Konica Minolta е Werner Druck AG като част от разширяването на компанията на пазарите за персонализирани опаковки и довършителни работи. Werner Druck & Medien също така взе решение да инвестира в MGI JetVarnish 3D и Motioncutter.

Управляващият директор Роджър Кеслер каза: „Решихме да инвестираме в това цялостно решение, защото виждаме голям потенциал в пазара на опаковки и довършителни работи през следващите години. С тази комбинация от оборудване сега сме много добре позиционирани и можем да отговорим напълно на изискванията на пазара в тази област.”

„Наследвайки ориентираната към клиента история на KM-1, новият висококачествен HD модел ще допринесе за по-нататъшно разширяване на приложенията и бизнеса на клиентите“, каза Хидетоши Омо, ръководител на Центъра за компетентност KM-1, Коника Минолта Бизнес Солюшънс Европа. „Чрез използването на HD е възможно да се подобри възпроизвеждането на гладкостта на кожата, еднородността на плътния фон и възпроизвеждането на текстури. Качеството на изображението вече е достигнало най-високото ниво в индустрията. Няма разлика във времената на RIP и очакваме всяка промяна в консумацията на мастило да бъде незначителна."

Г-н Омо добави: „Моделите AccurioJet KM-1e и KM-1e HD са ключови стълбове в нашата стратегия да подпомогнем нашите клиенти да преосмислят креативността. Работейки в тясно партньорство, ние искаме да им помогнем да оформят и да се възползват от многото нови възможности, които дигитализацията носи, подкрепяйки тенденцията за преминаване от офсетов към мастиленоструен печат в един растящ пазар.
 

quotation marks

„Решихме да инвестираме в това цялостно решение, защото виждаме голям потенциал в пазара на опаковки и довършителни работи през следващите години. С тази комбинация от оборудване сега сме много добре позиционирани и можем да отговорим напълно на изискванията на пазара в тази област.”

Роджър Кеслер

Изпълнителен Директор, Werner Druck AG