Konica Minolta обяви статута си на MICROSOFT GLOBAL MANAGED PARTNER

| 22 март 2021

Комбинацията от възможностите на двете компании ще ускори трансформацията на дигиталното работно място за клиентите на Konica Minolta


Със седалище в Токио, компанията оперира в 50 държави, в които работят приблизително 44 000 служители. Определението за Microsoft Global Managed Partner подпомага целта на Konica Minolta да насочи по-голям фокус към глобалното си стратегическо направление чрез съвместно разработени, специфични за отрасъла решения и услуги, както и чрез предоставяне на ИТ облачни услуги и решения за дигиталното работно място в малкия и средния бизнес в повечето страни, които обслужва.

През последните години Konica Minolta се утвърди като ИТ доставчик, както чрез органичен растеж, така и чрез стратегически придобивания. Сред основните цели на компанията при сливанията и  придобиванията е да разшири бизнеса си, като използва възможностите, които предоставят решенията на Microsoft.

"Microsoft става все по-важен партньор за нас. Нашата цел винаги е била да обединяваме най-доброто от двата свята. Желанието ни е да допринесем за пазара, като съчетаем опита от нашия бизнес, чийто корени започват от областта на печата, и технологията на Microsoft. Новият ни статут е истинско свидетелство за дългогодишните ни взаимоотношения и изключителната и обединена работа на нашите екипи, отговорни за клиентите по целия свят. " каза Хаджиме Такей, Старши изпълнителен директор и президент на дивизията „Дигитално работно място“ в Konica Minolta Inc.

"За нас е удоволствие да си партнираме с Konica Minolta на глобално ниво, съпътствайки техния растеж в ИТ и да надградим възможностите за дигитална трансформация на техните клиенти. Microsoft Cloud е уникално позициониран така, че да предоставя широка гама от водещи в сектора услуги и продукти като подкрепя разработването на диференцирани решения за дигиталното работно място на Konica Minolta." подчерта Кейси Макги, Вицепрезидент ISV продажби в Microsoft.

Навлизайки на пазара на управлението на информация през 2014 г., Konica Minolta надгради решенията си със Microsoft SharePoint за своите клиенти. По-късно компанията добави и други решения, базирани на Microsoft Dynamics 365 и Microsoft 365 (по-рано Office 365), както и разработка на Microsoft Azure по поръчка. Първоначално компанията се фокусира върху пазарите в Европа и Северна Америка, а с новия си статут на Microsoft Global Managed Partner, Konica Minolta добави и азиатско-тихоокеанския регион. Днес повече от 300 сертифицирани служители на Konica Minolta по целия свят помагат на клиентите да използват решенията, с които да трансформират бизена си.

Приложенията, базирани на Microsoft, се вписват идеално в инфраструктурата, която малките и средните бизнеси обикновено използват. Опитът и дълбокото разбиране на клиентите на Konica Minolta, съчетани с интелигентни услуги от Microsoft, създават значителна полза - особено за малките и средни компании. В допълнение, Konica Minolta разработи разнообразие от собствени приложения, решения и услуги, базирани на облачни услуги на Microsoft.

„Съюзът с Microsoft ни позволява да комбинираме нашите основни компетенции и доверени взаимоотношения с клиентите с най-добре защитената облачна технология, изграждайки гъвкаво решения за бизнеса“, поясни Хаджиме Такей. „Използвайки техните приложения, ние сме в състояние да предложим на нашите клиенти от малки и средни предприятия системите и функционалностите, които преди това бяха достъпни само за големите предприятия. Чрез това глобално сътрудничество ще предложим на нашите клиенти още повече възможности за ускоряване на иновациите и в крайна сметка да стимулираме успеха им."