ДИГИТАЛНАТА ЕТИКЕТНА МАШИНА KONICA MINOLTA ACCURIOLABEL 400 ПОЛУЧАВА ДВОЙНО ПРИЗНАНИЕ OT ИНДУСТРИЯТА

| 17 юни 2023

Високоскоростната етикетна тонер преса AccurioLabel 400 на Konica Minolta събра две желани признания в индустрията. AccurioLabel 400 - първият модел във високия клас от серията AccurioLabel, получи iF Design Award 2023 и Red Dot Award: Product Design 2023. И двете признават подобряването на оперативната ефективност чрез автоматизиране на печатния процес.


Всяка година, най-старата независима организация за дизайн в света, iF International Forum Design, базирана в Хановер, организира престижното състезание If Design Award. Това състезание е признание за изключителен дизайн в различни направления и категории. През тази година, бяха получени над 11 000 кандидатури от 56 държави и региони.
 
Също така, Red Dot Award е едно от най-големите световни надпревари в областта на дизайна, а Red Dot Label е признат като един от най-търсените знаци за качество и добър дизайн на международно ниво. 
 
И в двата случая съдиите похвалиха дизайна на AccurioLabel 400на Konica Minolta, който елиминира необходимостта от специални умения и намалява времето за престой. Освен това не изисква специализиран лиценз и технология за автоматична корекция на цветовете.
 
Тези последни отличия следват получаването на наградата за добър дизайн за 2022 г., спонсорирана от Японския институт за насърчаване на дизайна.
 
AccurioLabel 400 от Konica Minolta беше представен за първи път през май миналата година. Той постига безпрецедентна оперативна ефективност дори в областта с голям обем чрез високоскоростен печат, удължена непрекъсната дължина на печат и автоматизация на процеса. Като такъв, той има за цел да обхване значителен дял от бързо развиващ се сектор със среден и висок обем, който има приблизително 3000 производители на етикети.
 
Важните функции включват възможността за разширяване на приложенията с бял тонер и подобрена производителност със скорост на печат до 39,9 метра в минута. Има и допълнителни намаления на текущите разходи благодарение на още по-дълъг живот на частите, както и подобрено качество на печат. Предлага се в 4- и 5-цветни конфигурации.

Важните предимства на Konica Minolta AccurioLabel 400 включват:
 

  • Повишена използваемост и автоматизация благодарение на модула за управление на качеството IQ-520, който позволява контрол в реално време на стабилността на цветовете и регистрацията, както и автоматично калибриране, настройки на плътността и създаване на профил.
  • Разделителна способност на печат от 1200 dpi (еквивалентно на 3600 dpi) на 2400 dpi, върху медии с ширина до 330 mm или 250 mm.
  • Лесна употреба благодарение на няколко монитора със сензорен панел в три различни зони на етикетната преса, елиминирайки необходимостта от обширно обучение на потребителите.

quotation marks

Радваме се, че комбинацията от функции и предимства на AccurioLabel 400 продължава да печели признание в индустрията. Признанието от утвърдени институции в индустрията потвърждават нашето убеждение, че пресата предлага друго ниво на възможност за трансформация на печата на средни и големи производствени пазари за напредничави производители на етикети и им помага да разкрият повече възможности за развитие на бизнеса си.

Саша-Виторио Паолучи

Мениджър "Бизнес развитие на индустриалния печат", Konica Minolta Europe

„Акредитациите допълнително демонстрират защо това е вълнуваща опция за съществуващи и нови клиенти, които вече развиват своя опит в производството на етикети и опаковки. Те подсилват начина, по който работният процес на пресата, автоматизацията на софтуера и процесите и облачните решения позволяват на печатниците да увеличат нивата си на производствени възможности и да се приближат към Индустрия 5.0, която обединява силните страни на човека и машините.
 

НОВАТА ЕТИКЕТНА ПРЕСА НА KONICA MINOLTA ACCURIOLABEL 400

С новата ни етикетна преса, AccurioLabel 400 Konica Minolta ускорява присъствието си на пазарите за етикети, опаковки и обогатяване на печата. Първото публично представяне на AccurioLabel 400 се състоя на европейското изложение за етикети и опаковки в Мадрид (30.05.22 - 03.06.22).