Продуктивност и скорост Х2 с ACCURIOPRESS 6272P от KONICA MINOLTA

| 1 август 2022

Konica Minolta представи AccurioPress 6272P - производствената система, която ще помогне на клиентите да преоткрият възможностите, които крие монохромния печат. Търговските печатници, копирните центрове и вътрешните печатни отдели могат да се възпозлват от напълно конфигурираната нова дигитална преса на Konica Minolta.


Технологията, базирана на две печатни тела, е в основата на новата машина на Konica Minolta. Именно тази технология позволява да бъдат отпечатани над 15 000 изображения в час в един интегриран производствен процес. AccurioPress 6272P е наследникът на утвърдения AccurioPress 6136P, като предлага две машини са свързани чрез релеен модул TD-502 с цел удвояване на предимствата и подпомагане конкурентоспособността на клиентите при актуалните обстоятелства на пазара за монохромен печат с голям обем.


Комбинацията от две печатни тела в една цялостна система осигурява двойно по-висока скорост, а следователно и удвоена производителност, както и гарантира печатен процес без забавяния или спирания. Автоматичното подравняване лице-гръб и функцията за регулиране на изкривяването гарантират прецизна дуплексна регистрация. Допълнителният модул за управление на качеството IQ-501 поддържа постоянно и стабилно качеството без допълнителни затруднения. Включена е и система за охлаждане, което гарантира възможността готовата продукция да се обработва веднага офлайн след отпечатване.


Новоразработен "pass-through" режим подсигурява производството в редките случаи на грешка. Друго предимство е, че с TD-502 клиентите могат да надградят своя съществуващ AccurioPress 6136P и да увеличат двукратно своята производителност, постигайки тази на AccurioPress 6272P.

 

Други основни характеристики на Konica Minolta AccurioPress 6272P са:

  • Вакуумно подаване на хартия за безпроблемна работа със субстрата през целия производствен процес. За офсетов отпечатък и за материал с покритие, както и при условия на висока влажност, може да се добави допълнителен нагревателен модул като допълнително подобрение.
  • Усъвършенствана обработка на цветовете (Screen-Enhancing Active Digital Process - S.E.A.D.X обработка на изображенията) - собствената технология от пето поколение на Konica Minolta за съвършена обработка на цветовете, която съчетава набор от технически нововъведения, за да гарантира наистина изключително възпроизвеждане на цветовете при максимална скорост.
  • Simitri HD тонер за осигуряване на най-високо качество на изображението
  • Тегло на хартията между 40 и 350 грама с размери до 324x483 мм.
  • Модул за подреждане и голямо разнообразие от опции за довършителни работи с интерфейс към външни доставчици (напр. Plockmatic и GBC)
  • Собствен контролер на Konica Minolta, както и мощни софтуерни инструменти като AccurioPro, предлагащи разширена функционалност и пълна свързаност от входа до изхода.
 

quotation marks

Дълги години натрупване на знания и глобален опит са комбинирани в свързващия релеен модул TD-502, за да се гарантира, че тази система отговаря на изискванията на клиентите в среда за печат с голям обем. Konica Minolta AccurioPress 6272P ще осигури ключов стълб в нарастващото ни портфолио от производствени преси за нашите клиенти, за да могат те да се възползват максимално от потенциала на пазара.

Инес Венеман

Продуктов мениджър "Професионален печат", Konica Minolta Business Solutions Europe

Г-жа Венеман добави: „Този старт на продажби е още един пример за това как подкрепяме дигиталната трансформация на компаниите на нашите клиенти по сектори и отрасли, чрез усъвършенствана автоматизация, по-малко човешка намеса и по-висока производителност с осезаеми ефекти, водещи до увеличена, висококачествена продукция с по-малко отпадъци.“

 

Брошура AccurioPress 6272P

Днешният пазар предлага безброй възможности, които могат да бъдат използвани за задоволителен бизнес растеж. Системите на Konica Minolta предоставят на търговските печатници, копирни центрове и вътрешни печатни звена – професионалисти като вас – цялостна платформа, необходима, за да сте сигурни, че никога повече няма да кажете „не“ на бизнес възможност. Възползвайте се сега от предимствата на AccurioPress 6272P и неговата технология, комбинираща две печатащитела, съчетана с най-високо качество на печат за максимална производителност. Разчитайте на плавно, безотказно и безпроблемно производство. Увеличете оборота и възвръщаемостта на инвестициите си, като се възползвате от най-добрата производителност с над 15 000 изображения в час.