Konica Minolta: Първата тонер базирана 4 цветна дигитална печатна преса постигнала сертификат ISO / PAS 15339 на Idealliance

| 21 януари 2019

AccurioPress C6100, ISO / PAS 15339, Idealliance

Konica Minolta AccurioPress C6100 тонер базирана 4-цветната дигитална печатна преса показва изключителна цветова гама и демонстрира стабилност при отпечатване на специфичните цветови пространства с изключителен контрол в цветовия толеранс.


Чрез постигането на най-високото ниво на сертификация по Idealliance ISO / PAS 15339, Konica Minolta ясно демонстрира не само възможностите на своето оборудване в технологичното пространство на електро фотографията, но и способността да постига извънредно цветово пространство CRPC_6 в рамките на допустимите отклонения на CIEDE2000, посочени в CGATS TR 016 -2014, както и тяхната способност да поддържат цвят последователно.


“Konica Minolta AccurioPress C6100 беше първата в света електрофотографска преса, която достига сертификация по ISO / PAS 15339 на Idealliance. Уникалният полимеризиран тонер Simitri® на Konica Minolta, контролерите им и висококвалифицираният им персонал в управлението на цветовете и метрологията изиграха важна роля в това голямо постижение. Необичайното в случая е, че Konica Minolta AccurioPress C6100 е 4-цветна електрофотографска преса, цветовата гама, която тя може да постигне и особено толерансите, които пресата може да задържи в тираж, е просто забележителна. Този сертификат е друго голямо свидетелство и показател за качеството на продуктите на Konica Minolta, което те правят не само с тяхната технология, но и как с този вид изпълнение и качество обслужват клиентската си база, особено с подкрепата на сертифицирани експерти по управление на цветовете. ”, Каза Timothy Baechle, вицепрезидент на Idealliance.


Сертификацията ISO / PAS 15339 Master Level изисква 15 различни показатели за преминаване с показател ΔE 2 или по-ниско. Понастоящем само двама други производители на преси, серията HP Indigo (течна електрофотография) и Fuji's J-Press (мастиленоструйна) са постигнали това ниво на съответствие.


Технологията на Accurio Press заедно с вградената система за контрол на качеството IQ-501, с контролер Creo IC-314 и решението за управление на цветовете AccurioPro CloudEye осигуряват точно съответствие с ISO 15339 RPC 6 (GRACoL 2013).

Комбинацията от печатно тяло, вградена спектрофотометрия, контролер и усъвършенствано ICC профилиране (без нужда от никакви външни измервания), са изключително успешни с минимална намеса на оператора. Целият процес за постигане на това ниво на прецизност отне по-малко от един час; от пълна линеаризация и калибриране на пресата, характеризиране на системата (ICC профилиране), до валидиране на крайните резултати.

Jeffrey Collins

Директор печатни технологии в Idealliance