Konica Minolta за войната между Русия и Украйна / Въздействие върху бизнеса на Konica Minolta с дъщерното дружество на Konica Minolta в Русия

Лангенхаген, Германия, 1 март 2022 г.

Уважаеми клиенти/партньори,

Всички ние сега сме изправени пред опустошителна война, която се води съвсем близо до сърцето на Европа. Ние, от  Konica Minolta Europe, остро осъждаме всеки военен конфликт и акт на насилие.

Естествено, ние се придържаме към санкциите, наложени от международната общност, включително ЕС, САЩ и Япония. Също така, поради санкциите за финансовия сектор и вътрешните мерки, предприети от руското правителство, плащанията между европейската ни централа и  Konica Minolta Business Solutions Russia засега са спрени. Съжаляваме, че това може да окаже влияние върху нашите колеги в Русия, но се надяваме на тяхното разбиране.

Дълбоко съжаляваме, че това може да окаже влияние и върху бизнеса на нашите клиенти и партньори, но се надяваме и те да разберат нашата позиция.

В нашите мисли ние сме с нашите украински колеги. Поддържаме връзка с тях и сме поели организацията по осигуряването на жилище, медицински и психологически грижи и храна при влизането им в съседна страна. Искаме да изразим дълбока благодарност към колегите в Полша, Унгария, Румъния, Чехия и Словакия, които се грижат безкористно за нашите украински колеги и техните семейства. Молим и нашите колеги в Русия за разбиране. В крайна сметка ние от Konica Minolta сме част от европейско семейство и със сигурност никой, от която и да е националност, не иска война – независимо къде и кога.

Искрено вярваме, че това ще приключи възможно най-скоро, за да избегнем по-нататъшни нещастия и страдания,

Tadahiko Sumitani, Президент на  Konica Minolta Business Solutions Europe и на европейско управление на Konica Minolta Business Solutions Europe