Шоурум на Коника Минолта България

ул. Витошки камбани 9, Камбаните Грийн Офисис, 1766 София

Фабриката на бъдещето

Регистрирайте се сега

Добре дошли в Индустрия 5.0!

Коника Минолта България има удоволствието да Ви покани на 23 октомври 2023 г. от 15:00ч. в своя Smart VSS Demo Center, където ще имате възможност да се запознаете с последните тенденции в интелигентното видеонаблюдение и автоматизацията на производството чрез колаборативни роботи.


На събитието ще да споделим с Вас добри практики и ще представим най-актуалните технологии за:      

  • Визуална проверка на качеството на готова продукция
  • Проверка на асемблиране в производството
  • Разпознаване и преброяване на обекти в производството
  • Детекция на дефекти и намаляване на брак при готова продукция
  • Проверка за наличие на предпазна екипировка на служителите.

По време на демонстрацията ще можете да задавате въпроси и да се срещнете с експерти, с които да обсъдите конкретни изисквания или приложения, които да отговарят на нуждите на Вашия бизнес.
                                                                                                                                                                                                                                                                                            
Ще представим част от най-съвременните начини за оптимизация на работните процеси, мониторинг и анализ чрез умни IoT системи и AI - базиран софтуер, благодарение на технологиите на FORXAI, MOBOTIX, Luxriot, SAFR, Vaxtor, UNIVERSAL ROBOTS и др.
 

Програма  

   
15:00 - 15:30       Регистрация
15:30 - 16:00
 
 
Смарт видеоаналитични решения за производството - Антон Крантев, Ръководител Екип Интелигентни видеорешения, Коника Минолта България
 
16:00 - 16:20
 
  CoboFORXAI - автоматизирана система за визуална инспекция на качеството - Иван Малчев, Head of Business Development, KM Robotics Europe | DX Solutions Development Center
16:20 - 17:00  
Демонстрации VSS Smart Demo Center
 

17:00 - 18:00
  Networking / коктейлМестата са ограничени, затова побързайте да запазите своето място.
Очакваме Ви!

Добре дошли в Индустрия 5.0!

Добре дошли в Индустрия 5.0!

Шоурум на Коника Минолта България

ул. Витошки камбани 9, Камбаните Грийн Офисис, 1766 София

Интернет страница

Регистрирайте се сега

Вход свободен. Необходима е само регистрация.

Текстовите полета, съдържащи * са задължителни!

За Индустрия 5.0?

Концепцията за Индустрия 5.0 е относително нова. Според ЕС тя “осигурява визия за индустрията отвъд ефективността и продуктивността като цели сами по себе си, утвърждава ролята и приноса на индустрията за обществото“. „Поставя благосъстоянието на служителите в центъра на производствения процес и използва нови технологии, за да осигури просперитет отвъд ежедневните задачи и растеж в хармония с ресурсите на Планетата“. Допълва подхода за Индустрия 4.0 като “поставя проучванията и иновациите в услуга на прехода към устойчива, фокусирана върху човека индустрия“.
 
За FORXAI? 
Качественият контрол е скъпа и отнемаща време задача, която изисква поне няколко часа непрекъснати проверки от хора, особено в производството. Освен това нарастващата сложност на производството понякога прави невъзможно ръчните проверки да осигурят необходимото ниво на точност. Именно поради тези причини Konica Minolta представя решения за визуална проверка на качеството, която съчетава технологията на Konica Minolta, базирана на AI с интелигентни решения за видеонаблюдение.
Визуалната проверка на качеството е първата услуга за видеонаблюдение с вградени аналитики, базирана на собствената IoT платформата на Konica Minolta - FORXAI. Платформата позволява незабавна, базирана на AI обработка на изображения и видеоклипове на място или директно облака. Самите данни за изображенията се предоставят от високочувствителни, интелигентни решения за видеонаблюдение, които откриват дефекти по-прецизно от човешкото око, а платформата предоставя цялата информация на клиента в реално време.  Други приложения на FORXAI в производството обхващат : проверка на асемблиране на различни елементи, разпознаване и преброяване на обекти, детекция на дефекти и намаляване на брак при готова продукция, детекция на наличие на предпазна екипировка на служителите.