Konica Minolta – Работни потоци при производството на опаковки
В наши дни дигиталното производство на етикети и опаковки процъфтява. Иновативните цифрови решения от Konica Minolta не само осигуряват печата на етикети - продуктовата гама на Konica Minolta обхваща всичко необходимо за целия работен процес на етикетиране и опаковане, от печат и обогатяване на етикета до производството на кутията, готова за доставка. Това са различните производствени стъпки и технологиите, благодарение на които те се осъществяват:

СТЪПКА 1 - Печат на етикети с AccurioLabel

Ако ни е необходим етикет, предназначен да бъде залепен на бутилка вино, можем бързо и ефективно да го отпечатаме на дигиталната етикетна преса AccurioLabel 230. Дигиталният печат на етикети предлага множество предимства: производство точно навреме и в кратки срокове; отпечатване на етикети, които са персонализирани или последователно номерирани, както и мн. други. Със софтуера AccurioPro Label Impose, пресите AccurioLabel се интегрират безпроблемно във всеки производствен работен процес и осигуряват оптимизирано използване на носителя. Лесен за работа, софтуерът позволява на операторите да се справят с много предпечатни задачи от една централна контролна станция. А оборудвани с опционалната флексопечатна станция, тонер базираните преси AccurioLabel позволяват дори вграден печат на бяло и други цветове с флексо мастила.

РАЗБЕРЕТЕ ПОВЕЧЕ

СТЪПКА 2 - Обогатяване на етикетите

Етикетът на бутилката с вино се нуждае от обогатяване, за да внушава екслкузивност и за да му се придаде повече класа, и след това се изрязва - и двете задачи се изпълняват на MGI JETvarnish 3D Web. Ултра прецизно частично покритие с лак, полагане на фолио и щанцоване са част от техниките за обогатяване на MGI. Това позволява на доставчиците на печатни услуги да подобрят гамата си от печатни продукти с изключително креативен дизайн, което осигурява по-добри маржове. Добавянето на 3D лак и фолио към отпечатания етикет ще превърне обикновената бутилка за вино в първокласен продукт. MGI JETvarnish 3D Web осигурява както 2D (плоско), така и 3D релефно покритие. Освен това дизайнът на етикети може да бъде обогатен, като се добавят елементи от блестящи метални и цветни фолиа.

РАЗБЕРЕТЕ ПОВЕЧЕ

СТЪПКА 3 - Печат на кутия за бутилката вино

Добавяйки по-високо ниво на изтънченост, бутилката с вино трябва да има своя собствена картонена кутия. Тя се отпечатва на най-новата цифрова UV мастиленоструйна преса на Konica Minolta, AccurioJet KM-1e. Включваща още по-усъвършенствани мастиленоструйни печатащи глави с патентована технология Dot Freeze™, съчетана с нечувана при офсета широка гама по отношение на субстратите, KM-1e съчетава печатащите материали и стабилността, характерни за офсетовите преси, с предимствата на най-новите дигитални технологии. Някои от доставчиците на опаковки и етикети вече се възползват от нечуваната досега гъвкавост при работа с медиите, включително производство върху B2+ листове и нулева подготовка при печат на променливи данни. От особен интерес за картонената опаковка за вино е фактът, че UV печатът осигурява по-устойчиво на надраскване покритие.

РАЗБЕРЕТЕ ПОВЕЧЕ

СТЪПКА 4 - Обогатяване на кутии за бутилки с вино

Картонената кутия за бутилката с вино също трябва да бъде обогатена, за да подчертае усещането за първокласно качество - отново с помощта на MGI технологията. Предлагайки дигитален печат на опаковки с добавена стойност, системите за обогатяване на печата на MGI отговарят на нарастващата нужда да се подчертае атрактивността на продуктите, като се подобри опаковката им с технологии за обогатяване като полагане на лак, фолио, текстури и релеф. Всъщност всички MGI системи използват мастиленоструйни глави, произведени изцяло от Konica Minolta. Чрез добавяне на MGI технологията за частичен лак и фолио, както и други дигитални технологии към продуктовата си линия, Konica Minolta увеличи присъствието си на пазара на професионалния печат. Konica Minolta предлага на търговските печатници компетентността на сериозен участник на пазара за оборудване за производство на етикети и опаковки.

РАЗБЕРЕТЕ ПОВЕЧЕ

СТЪПКА 5 - Motioncutter за щанцоване и обрязване на кутията за вино

След това картонената опаковка с бутилка вино се обрязва и сгъва с Motioncutter 20, използвайки нова революционна цифрова лазерна технология, която позволява изрязване на всякакви форми. Работи не само с голямо разнообразие от видове и тегло на хартията, но и с дърво, фибростъкло, текстил, магнити за хладилник и дори кокос. Всички те могат да се използват като носители при работа с Motioncutter. Освен обрязването и сгъването на прости форми като тази външна картонена кутия, Motioncutter може да гравира, обрязва горния слой на стикерна хартия, перфорира и много други, предлагайки почти неограничени възможности за надграждане на дизайна и крайния вид на всички видове опаковки.

РАЗБЕРЕТЕ ПОВЕЧЕ

СТЪПКА 6 - Отпечатване на втора външна кутия за пакетиране на вината

И накрая, ще бъде произведен здрава картонен кутия за транспортиране на красивите кутии с бутилките вино. Кафява хартия отвън, за да скрие съдържанието, бяла отвътре, отпечатана с персонализирано съобщение или изображение-всички тези усъвършенствания на етикетите и други са възможни с прецизната преса за опаковки на Konica Minolta PKG-675i. Гарантирайки впечатляващи ефекти в етикетирането и опаковането, пълноцветният цифров принтер за опаковки PKG-675i може да обработва широка гама от сгъваеми кашони и велпапе. Печат при поискване на сгъваеми картонени кутии и кашони, персонализирани с фирмена марка и тираж от един до хиляда броя, че и повече, всичко това обещава възможност да се отговари на днешните изисквания на пазара и да се увеличи сериозно гъвкавостта и производствените възможности на търговските печатници.

РАЗБЕРЕТЕ ПОВЕЧЕ

Искате да разберете повече

Попълнете формата по-долу и нашите експерти ще се свържат възможно най-скоро с Вас.