5 полезни функции на Вашия офис принтер, за които не знаете

| 10. сеп 2020

Във всеки офис има поне един принтер или мултифункционално устройство. Освен за отпечатването на документи, възползвате ли се от пълния потенциал на Вашия принтер?


Споделяме 5 полезни функции на Вашия офис принтер, за които вероятно не знаете:


1. Мобилен печат: Печатайте от всяко устройство, където и да се намирате


Мобилният печат вече не е фантазия, а абсолютна реалност. С развитието на технологиите и преносимите устройства, отдалеченият печат се е превърнал в необходимост за повечето хора, която улеснява ежедневния им работен процес.

Притесненията около въпроса „Къде да отпечатам“ вече не са основателни – със съвременните мултифункционални устройства можете да печатате дистанционно на избраното от вас устройство чрез функцията за мобилен печат. Чрез нея лесно можете да свържете мобилния си телефон към печатащото устройство и безпроблемно да отпечатвате и сканирате документите си по всяко време.

Вече няма причина да пропускате важни срокове заради проблеми, свързани с печата. Всички тези възможности увеличават Вашата производителност и ви помагат да спестите време, за да се фокусирате върху по-важните неща.


2. Съхраняване на информация


Повечето принтери могат да съхраняват хиляди страници във вградената си памет, но освен нея притежават и USB порт, в който можете да поставите флаш памет като допълнително външно устройство. Нужно е само да запазите файловете във флаш устройството, за да ги отпечатате директно.


3. Сканирайте документи на хартиен носител в редактируем формат за по-лесно търсене


Изпитвате ли затруднения в ръчното набиране на информацията от хартиени документи като фактури, формуляри и договори? Ръчният процес може да отнеме много време и е предпоставка към човешки грешки. Използвайки технологията за оптично разпознаване на символи (OCR), можете да дигитализирате хартиени документи с помощта на мултифункционалното си устройство.


OCR Технологията позволява да сканирате хартиени документи и ги превръща в текстови в PDF или DOC формат. Така документите могат да бъдат редактирани допълнително и са достъпни за търсене.


4. Печатайте персонализирани етикети и стикери


С помощта на Вашето мултифункционално устройство можете да отпечатвате цветни, привличащи вниманието материали като етикети и стикери, което ще придаде по-голям професионализъм на корпоративните Ви подаръци, изложения или конференции. Всичко, от което се нуждаете е качествен мастилено-струен принтер, който поддържа различни видове медии за печат, включително етикетна и стикерна хартия. Нужно е само да направите няколко корекции на настройката по подразбиране, за да отпечатате своите етикети, стикери и персонални табелки с имена за най-добрите резултати, които търсите.


5. Бъдете еко и помогнете за опазването на околната среда


Повече от всякога фирмите по целия свят работят усилено, за да намалят своя отпечатък върху околната среда и да създадат устойчиво бъдеще за планетата. Избирайки правилния принтер, можете автоматично да намалите използването на хартия и да сведете до минимум въздействието върху околната среда без никакви съзнателни усилия.


Ние в Konica Minolta насърчаваме устойчивото развитие и интегрираме екологичните и социалните перспективи в нашите бизнес стратегии. Можете да разчитате на продуктите на Konica Minolta, за да подкрепите вашата зелена стратегия за изграждане на бизнес:


За да не оказват влияние върху екологични проблеми като глобалното затопляне, нашите продукти са проектирани и произведени в съответствие с глобалните екологични стандарти, включително Международната програма Energy Star, която има за цел да разработи и въведе висок клас енергийно ефективно офис оборудване.


След края на неговия живот, материалът, от който е създаден вашият принтер също може да окаже значително влияние върху климата. Пластмасите, използвани при производството на повечето принтери са вредни за околната среда, затова Konica Minolta разработи и патентова рециклирана полимерна сплав на база PET, която се счита за обещаваща и устойчива пластмаса.  


След като вече сте напълно наясно с всички невероятни неща, които съвременният принтер може да прави, защо не видите най-новата серия печатащи устройства на Konica Minolta, които ще помогнат на Вашия бизнес?